BAM Wonen levert zeventig huurappartementen op in Amstelkwartier te Amsterdam

BAM Wonen levert zeventig huurappartementen op in Amstelkwartier te Amsterdam

BAM Wonen levert, achttien maanden na de start van de bouw, zeventig huurappartementen op in complex ‘Branie’ in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier. Ter gelegenheid van de oplevering overhandigde Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen, symbolisch een gouden sleutel aan Harm Boelens, directeur Boelens de Gruyter en aan Geert Stielstra, director projects van CBRE Global Investors.

Appartementencomplex Branie ligt op de hoek van de Amstelstroomlaan en de Bella Vistastraat met uitzicht op het Park Somerlust. BAM Wonen realiseerde het project in opdracht van Boelens de Gruyter en CBRE Global Investors. De huurappartementen zijn ontwikkeld voor mensen met een middeninkomen, waar grote vraag naar is. Alle woningen in Branie waren dan ook al voor de oplevering volledig verhuurd.

Frank Aalbers, Asset Manager CBRE Global Investors: ‘Branie is echt een nieuw stukje bravoure in Amsterdam dat antwoord geeft op de groeiende behoefte aan woningen voor mensen met een middeninkomen. De woningen liggen in een nieuwe wijk op steenworpafstand van de stedelijke dynamiek die mensen zoeken, zoals het stadscentrum en horeca maar ook recreatie, water en groen. We zijn uiteraard enorm trots op deze bruisende plek.’

Harm Boelens, directeur Boelens de Gruyter, is erg trots: ‘Als ontwikkelaar van dit in het oog springende woongebouw vonden we het belangrijk om substantiële kwaliteit bij dit type woonsegment te realiseren. Mede dankzij het afwerkingsniveau, de hoogwaardige uitstraling en architectuur van de buitengevel kunnen we concluderen dat dit gelukt is.’

Ruim en mooi
SeARCH architecten is verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp. De bravoure van het appartementencomplex komt tot uitdrukking in de gehele stijl en de grote ramen in de bakstenen gevel. Nagenoeg alle appartementen zijn tweezijdig georiënteerd en de bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin. De duurzaam ontwikkelde twee- en driekamerwoningen hebben een oppervlakte van gemiddeld 50 m2 en een balkon. Door de toepassing van efficiëntere installaties, hogere isolatiewaardes en extra aandacht voor de luchtdichting, is dit gebouw duurzaam met een EPC van 0,15. Ook in maatschappelijk opzicht wordt gewerkt aan duurzaamheid, daarom worden nu gesprekken gevoerd met de gemeente Amsterdam over de invulling van de commerciële ruimtes op de begane grond in dienst van de bewoners in het complex.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl