CBRE Global Investors verwerft 161 appartementen in Amsterdam Sloterdijk

CBRE Global Investors verwerft 161 appartementen in Amsterdam Sloterdijk

CBRE Global Investors heeft 161 appartementen gekocht van Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings. De appartementen maken deel uit van het project Floating Gardens in Amsterdam Sloterdijk-Centrum en worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van CBRE Global Investors. 97 appartementen worden verhuurd in het middeldure segment en 64 appartementen in het vrije sector segment.

Floating Gardens is onderdeel van de transformatie van Sloterdijk-Centrum van monofunctioneel kantorengebied naar het centrum van mixed use gebied ‘Haven Stad’. Het huidige kantoorpand aan de Heathrowstraat maakt plaats voor in totaal 192 appartementen, waarvan er 161 door CBRE Global Investors zijn aangekocht. De overige 31 appartementen worden later door Synchroon in verkoop gebracht. Ook zal er een alles-in-één school op de begane grond en eerste verdieping worden gerealiseerd. Dit is de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum met kinderdagopvang. Op de tweede tot en met de negentiende verdieping komen de koop- en huurappartementen.

Het 64 meter hoge gebouw wordt voorzien van diverse duurzame materialen, (geïntegreerde) zonnepanelen op de daken en in de gevel, een WKO-installatie en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit met onder andere collectieve (dak)tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Floating Gardens is centraal gelegen in Sloterdijk-Centrum, naast sportpark Spieringhorn en nabij treinstation Sloterdijk en diverse uitvalswegen. Amsterdam Centrum is op fietsafstand.

Eind april start de sloop van het huidige pand aan de Heathrowstraat. In een later stadium, medio 2023, start de verkoopcampagne voor de 31 koopappartementen.

Team Floating Gardens bestaat uit Synchroon, Gemeente Amsterdam, Orange Architecten, Felixx, M+P, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, en Merosch. Bouwbedrijf De Nijs is verantwoordelijk voor de realisatie en Engie is verantwoordelijk voor de realisatie van de WKO-installatie en het energieconcept.

CBRE Global Investors is juridisch geadviseerd door Houthoff. Synchroon is geadviseerd door CBRE en CMS Derks Star Busmann.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl