de Alliantie en Trebbe realiseren De Vrijheid in het Bajes Kwartier Amsterdam

de Alliantie en Trebbe realiseren De Vrijheid in het Bajes Kwartier Amsterdam

17 november 2021 ondertekenden Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling, en Marinus den Harder, directeur bij Trebbe de bouwteamovereenkomst voor de realisatie van De Vrijheid, een appartementencomplex met 140 sociale huurwoningen in de nieuwe groene stadswijk Bajes Kwartier in Amsterdam. Met de bouw van dit appartementencomplex, dat ook plaats biedt aan een fietsenstalling en een commerciële ruimte, wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar gezonde, betaalbare en passende appartementen.

“Goede samenwerking, toekomstbestendigheid en inventiviteit centraal”

Jan van Barneveld: “We werken aan goede, betaalbare én duurzame huizen waarin iedereen zich thuis voelt en comfortabel kan wonen en leven. In Amsterdam is het niet makkelijk zo’n plek te vinden. Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Daarom zijn wij er trots op dat we met de realisatie van De Vrijheid starters, gezinnen en ouderen blij kunnen maken met een nieuwe betaalbare woning.”

Marinus den Harder: “We werken al ruim twintig jaar samen met de Alliantie Ontwikkeling. Het is mooi dat we met De Vrijheid deze samenwerking continueren en samen betaalbare, goede sociale huisvesting kunnen toevoegen aan een overspannen woningmarkt.”

Van gevangenisterrein naar levendige, groene stadswijk

Op de plek waar vroeger de Bijlmer Bajes gevestigd was, verrijst een levendige groene stadswijk waar iedereen welkom is. De Vrijheid is één van de appartementencomplexen in deze nieuwe stadswijk. Dit appartementencomplex telt veertien bouwlagen en biedt plaats aan 140 sociale huurappartementen met een vloeroppervlak van circa 48 m2, 70 m2 en 80 m2. Door de variatie in type appartementen biedt De Vrijheid passende en fijne woningen aan iedereen.

De Vrijheid; hier komen ontmoetingen en groen samen

Het ontwerp is van de hand van Atelier Kempe Thill. De Vrijheid is ontworpen rondom een groot atrium dat ruimte geeft aan ontmoeting en sociale verbinding. Ook komt hier een groene binnentuin. De Vrijheid wordt voorzien van twee groene dakterrassen en alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte. Hier komen binnen en buiten, urban en groen, samen. Bijzonder detail: een aantal originele elementen van de Bijlmer Bajes krijgen een plek in het ontwerp van dit gebouw. Op de begane grond van het appartementencomplex zijn een fietsenstalling en een commerciële ruimte opgenomen.

Duurzaam wonen en leven

Het doel is om de impact van het Bajes Kwartier op het klimaat tot nul terug te brengen. Hier sluit het appartementencomplex De Vrijheid naadloos op aan. De appartementen worden verwarmd door een WKO-installatie. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst.

Samen op naar de volgende stap

De Alliantie selecteerde ontwikkelende bouwer Trebbe als bouwteampartner. Gezamenlijk maken zij het plan haalbaar. Naar verwachting start Trebbe de bouw van De Vrijheid in het derde kwartaal van 2022. Als alles volgens planning verloopt dan levert Trebbe De Vrijheid eind 2023 op.

4.5/5 - (2 stemmen)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl