De Hooch: Groots, Exclusief en Eindeloze Luxe

De Hooch: Groots, Exclusief en Eindeloze Luxe

In het Museumkwartier van Amsterdam verrijst een luxueus gebouw wat de aandacht van toekijkers vasthoudt. Ons project ‘De Hooch’ ligt midden in het culturele hart van Amsterdam in Oud-Zuid, waar het centrum en de Pijp elkaar ontmoeten. De 28 appartementen in het mondaine topsegment variëren van 170 m² tot 300 m². De nieuwe website van de Hooch laat zien waar dit project om draait: groot en exclusief, voor mensen die hoge eisen stellen aan hun woonomgeving.

Een aantal weken geleden vierden wij dat het hoogste punt van De Hooch bereikt was. De oplevering van de nieuwbouw appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. De centrale ligging, luxueuze afwerkingen en het hoge niveau van service maken dit voor de toekomstige bewoners een perfecte manier om het nieuwe jaar te beginnen. Twee projectontwikkelaars van De Hooch, Michiel Rogaar en Merel van Deuren, vertellen over het gekoesterde project.

De laatste appartementen van De Hooch zijn nu in de verkoop. Wat maakt De Hooch zo uniek?

Merel: “Als eerste is de ligging van het gebouw ontzettend bijzonder. Er zijn weinig nieuwbouwprojecten op dit hoge niveau in Amsterdam, laat staan op zo’n gewilde, centrale plek. Het Rijksmuseum, Het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het kloppend culturele hart van Amsterdam liggen echt op steenworp afstand van De Hooch. Sommige appartementen hebben zelfs uitzicht op het Rijksmuseum. Tegelijkertijd biedt De Hooch de rust en privacy die bewoners nodig hebben.”

Michiel: “De ligging van De Hooch is inderdaad erg uniek. Voor cultuur- en kunstliefhebbers is er geen plek in Amsterdam waar het beter wonen is. Naast de musea is ook het Modedistrict dichtbij, van de P.C. Hooftstraat tot de Willemsparkweg. Ook zijn verschillende Michelin-restaurants en de populaire buurt de Pijp op loopafstand.”

Naast de bijzondere locatie biedt De Hooch ook service en comfort op een ongekend niveau. Alle appartementen zijn volledig gelijkvloers en een gefaseerd toegangssysteem zorgt voor een veilig gevoel voor bewoners. Er is een lobby met conciërge, een ondergrondse parkeergarage en een privé lift die direct naar de woning leidt. Al deze factoren dragen bij aan het unieke karakter van De Hooch.

Wat biedt De Hooch wat toekomstige bewoners niet snel ergens anders zullen vinden?

Michiel: “De lobby is wel echt een punt waar De Hooch mee uitblinkt. De conciërge, een facilitair manager, zorgt ervoor dat de bewoners van alle gemakken voorzien worden. Niet alleen creëert dit extra veiligheid, ook worden bewoners iedere dag ontzorgd. Dagelijkse zaken zoals het aannemen van pakketten en de opvang van eventuele huisdieren zijn enkele dingen die de conciërge op zich neemt.”

Merel: “Precies, en dat is iets unieks in Amsterdam. Ook is er een bar in de lobby, een luxe lounge met haardvuur en een vergaderruimte. Bewoners zijn ook in staat om via een touch-display achter hun voordeur zaken zoals audiosystemen en zonwering aan te sturen. Hierdoor wordt het woonplezier van de bewoners enorm vergroot, omdat alles draait om het bieden van comfort en een zorgeloos thuiskomen.”

Michiel: “De ondergrondse parkeergarage is ook iets wat genoemd mag worden. Parkeren is in Amsterdam niet altijd een gegeven, en de parkeergarage creëert niet alleen een veilige privé plaats voor de auto’s van bewoners, maar zorgt er ook voor dat bewoners makkelijk hun woning kunnen bereiken.

De Hooch ademt een luxe. Waar gaan we dat qua afwerking aan terugzien?

Merel: “De gevels worden voorzien van Japanse hardstenen strips, die zorgvuldig worden aangebracht. Ook worden binnen in de appartementen en penthouses alleen materialen gebruikt van de hoogste kwaliteit. De plafondhoogtes zijn ook hoger dan gemiddeld, wat naast de vele ramen bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel van de woningen. Ieder detail zorgt ervoor dat bewoners een open en ruimtelijk gevoel krijgen.”

Michiel: “We houden natuurlijk ook rekening met de toekomstbestendigheid van de appartementen en het gebouw. Zowel qua afwerking als qua duurzaamheid. De daken zijn gevuld met zonnecellen, wat op duurzame wijze zonne-energie omzet in elektriciteit. De woningen zeer goed geïsoleerd en zijn voorzien van vloerverwarming en vloerverkoeling, wat bijdraagt aan de energiezuinigheid van het gebouw.”

Begin 2022 wordt De Hooch opgeleverd. De laatste luxe appartementen zijn nu in de verkoop.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl