Grunneger Blok Vastgoed en SOO tekenen koop- en realisatieovereenkomst de Groningen Oostenburg Amsterdam

Grunneger Blok Vastgoed en SOO tekenen koop- en realisatieovereenkomst de Groningen Oostenburg Amsterdam

Grunneger Blok Vastgoed (GBV) en Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) bekrachtigen de bouw- en turnkey overeenkomst van 18 duurzame appartementen in gebouw de Groningen, onderdeel van project Stadswerf Oostenburg in Amsterdam.
SOO is een samenwerking tussen projectontwikkelaar VORM en de Groningse projectontwikkelaar Steenwell. De Rabobank treedt op als financier namens het Groningse GBV. Het markante gebouw de Groningen heeft haar naam te danken aan de tijd dat de VOC schepen in Oostenburg werden gebouwd. De Groningen (ook wel Groeningen genoemd) werd in 1619 voor de kamer van Amsterdam op Oostenburg opgeleverd.

Mix van functies

De Groningen – naar ontwerp van Ronald Janssen, Bastiaan Jongerius en Paul de Ruiter – wordt voorzien van een in wit gehulde betonnen gevel en royale raampartijen. In het gebouw komen duurzaam en royaal wonen, werken en sociale ontmoetingen in de riante buitenruimte samen. De begane grond van ca 300 m2 – met een groot buiten terras aan het water – biedt plaats aan een horecagelegenheid.

Royaal, duurzaam en luxe wonen

De voornamelijk driekamerappartementen variëren tussen 60 – 150 m2. Op de bovenste verdieping bevindt zich een groot dakterras, voorbehouden aan twee riante penthouses. GBV verkoopt een aantal van de woningen binnen het eigen netwerk en een gedeelte van de woningen wordt te huur aangeboden. De penthouses zijn reeds verkocht. Onder het gebouw bevindt zich een parkeerkelder voor fietsen en negen auto´s. Alle woningen worden opgeleverd met een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) lager dan 0,2.

Planning

Van Wijnen Heerhugowaard start in het eerste kwartaal van 2021 met de bouw van het appartementencomplex. De oplevering staat medio 2022 gepland. VORM realiseert op Oostenburg totaal 1140 woningen met een BVO van circa 110.000m2, verdeeld over 49 gebouwen met elk een eigen ontwerp en eigen architect. Nagenoeg de helft van het project wordt in samenwerking met Steenwell gerealiseerd. De Groningen is één van de sluitstukken op het project Stadswerf Oostenburg.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl