High-end woonicoon Xavier aan de Zuidas in Amsterdam nadert voltooiing

High-end woonicoon Xavier aan de Zuidas in Amsterdam nadert voltooiing

Het door de gebiedsontwikkelaars AM en BPD ontwikkelde appartementengebouw Xavier aan de Zuidas in Amsterdam nadert haar voltooiing en wordt vanaf eind mei opgeleverd. De luxe woontoren omvat 110 huur- en 49 royale koopappartementen en 336 m2 bvo aan commerciële ruimten en 122 parkeerplaatsen. Alle koopappartementen zijn verkocht. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance tekende voor de turnkey-overeenkomst van de 110 huurappartementen. De huurappartementen zijn vrijwel allemaal verhuurd. De realisatie is in handen van Waal. IEF Capital wordt eigenaar van de commerciële ruimtes.

Versterking woon- en voorzieningenfunctie Zuidas

Het gebouw biedt ruimte aan in totaal 159 royale appartementen, heeft een markante en statige uitstraling en vormt een fraai nieuw woonicoon aan de Zuidas. Bewoners kunnen gebruikmaken van een aanvullende servicediensten, waaronder een stomerij, schoenreparateur of huishoudelijke hulp. De binnen- en buitenzijde van het pand zijn voorzien van een luxueuze, hoogwaardige kwalitatieve afwerking. In de plint op de begane vloer zijn vier commerciële units. Hierin worden door IEF onder meer voorzieningen gevestigd zoals een bakkerij en chocolaterie, welke zorgen voor extra levendigheid en die het huidige aanbod op de Zuidas completeren. Met Xavier wordt de woon- en voorzieningenfunctie van de Zuidas verder versterkt.

AM en BPD zijn binnen Zuidschans C.V. ook in andere ontwikkelingen samen actief op de Zuidas. Op dit moment realiseren zij naast Xavier, The George en The Gustav. Eerder is OPZUID gerealiseerd.

Over de Zuidas

De Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam en is sterk in ontwikkeling. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl