Houtrak Amsterdam nieuwste aanwinst voor Oostenburg

Houtrak Amsterdam nieuwste aanwinst voor Oostenburg

Op Oostenburg gaat VORM ‘Houtrak Amsterdam’ ontwikkelen. De projectontwikkelaar won de tender die woningcorporatie Stadgenoot had uitgeschreven voor één van de laatste kavels in deze stoere stadswijk in het centrum van Amsterdam. Stadgenoot en VORM zetten op Valentijnsdag hun handtekening onder de overeenkomst van het plan dat circa 32 koopwoningen telt.

“Houtrak Amsterdam past goed binnen de ontwikkeling van Oostenburg”, zegt Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij Stadgenoot. “We willen vooral een leefbare wijk maken, die voor iedereen bereikbaar is. Het programma dat we realiseren, reflecteert dat ook. Dus we zien sociaal, middenhuur en verschillende niveaus koop. Als gebiedsregisseur op Oostenburg zoeken we de best passende sociale, publieke en commerciële partners om hier invulling aan te geven. Met VORM hebben we een betrouwbare partner met een uitstekende staat van dienst op Oostenburg. De opbrengst investeren we in kwetsbare buurten die we versterken, zoals de vernieuwing van de Rousseaubuurt in Nieuw-West.”

Stoer, leefbaar & innovatief

Houtrak komt prominent te liggen aan de kop van de Oostenburgervaart, tussen het INIT-gebouw en Voormalig Rosa en Rita (VRR). Sander van der Wolf, teamleider en ontwikkelmanager bij VORM: “Nieuw voor Oostenburg is een alzijdig houten gebouw, ontworpen door Marcel Lok Architecten, Workshop Architecten en Flux Landscape Architecture. De twee stoere panden bieden een mix aan woningtypes in verschillende afmetingen. Zo komen er compacte woon-werk lofts, grotere woningen voor een (jong) gezin en royale penthouses, met een gemeenschappelijk binnenhof, gedeelde daktuin en enkele privé-dakterrassen. Daarmee willen we de ontmoeting stimuleren. De bewoners die kiezen voor Houtrak passen goed bij de sociale en geborgen omgeving van dit deel van Oostenburg.”

“We gebruiken voor ‘Houtrak’ een modulair bouwsysteem dat snel en simpel gerealiseerd kan worden.”
– Sander van der Wolf, VORM

Slim, snel en flexibel

Bewoners bepalen bij Houtrak zelf hoe zij hun woning indelen en afbouwen. “De woningen kunnen daarom casco opgeleverd worden, zodat er ruimte is voor eigen invulling”, zegt Sander van der Wolf. “We gebruiken voor ‘Houtrak’ een modulair bouwsysteem dat snel en simpel gerealiseerd kan worden. Ons gepatenteerde CD20-bouwsysteem garandeert snelheid en biedt tegelijkertijd enorme vrijheden voor bewoners om hun woning in te delen naar eigen inzicht. Dat sluit perfect aan bij de diverse en eigenzinnige bewoners die we voor ogen hebben in dit deel van Oostenburg.” Oplevering van de cascowoningen vindt uiterlijk plaats in het najaar van 2023, uitgaande van een start bouw in januari 2023. VORM levert gebouw binnen één jaar op, hetgeen buitengewoon snel is.

Stadswijk voor iedereen

Oostenburg wordt een stadswijk voor iedereen. Van bewoners met lagere en hogere inkomens, ondernemers, horeca, kunstenaars, muzikanten, aangrenzende buurtbewoners tot bezoekers van buiten de stad. Hier gaat Stadgenoot samen met haar sociale, publieke en commerciële partners tot en met 2026 een nieuwe wijk realiseren met circa 1.800 woningen. Er komt een mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, recreatiegelegenheden en horeca. De eerste bewoners en ondernemers hebben zich er al gevestigd.

2.7/5 - (4 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl