Met de eerste paal voor SPOT Amsterdam begint de bouw van 1.090 woningen

Met de eerste paal voor SPOT Amsterdam begint de bouw van 1.090 woningen

Wethouder Laurens Ivens sloeg op 2 juni samen met Amvest, COD en DUQER eerste paal voor SPOT Amsterdam. Een mijlpaal voor SPOT! Het betekent de start van de bouw van in totaal zo’n 1.090 woningen, 13.000 m² kantoren en 4.000 m² voor kleinschalige winkels, horeca en sportvoorzieningen.

Als belangrijkste investeerder in SPOT is Amvest verheugd op deze nieuwe aanwinst. CEO Heleen Aarts: “We zijn trots dat we met SPOT bijdragen aan de transitie van dit gebied. De woningen en voorzieningen nemen wij voor de lange termijn in portefeuille voor AEGON Nederland. Hiermee creëren wij een vitale, toekomstige community voor de bewoners. Wij zullen de inwoners van Zuidoost als eerste aanmoedigen om zich in te schrijven voor deze woningen. Zo helpen wij ervoor te zorgen dat Amsterdam een dynamische stad blijft, met ruimte voor iedereen.”

SPOT Amsterdam is hét nieuwe woongebied in Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Initiatiefnemers COD en DOQUR hebben de aflopen jaren ingezet om met de gemeente Amsterdam de plannen vormgegeven. Amvest heeft zich in een vroeg stadium gecommitteerd tot de beslissende afname van 820 huurwoningen voor AEGON Nederland en het gehele commerciële programma. Er komen daarnaast 270 koopwoningen, waarvan de verkoop start in 2022. Medio 2024 worden de eerste huurwoningen opgeleverd, de koopwoningen begin 2025.

Wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is zeer verheugd dat SPOT nu daadwerkelijk van start gaat. Randy van den Broek, projectdirecteur van SPOT, sluit zich daarbij aan: “Het is een belangrijk moment voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie.”

Hondsrugpark

SPOT ligt in de nieuwe stadsbuurt Hondsrugpark tussen de ArenA en Ikea dat onderdeel is van de nieuwe stadswijk Amstel III in Amsterdam-Zuidoost. In Hondsrugpark zijn nu al 275 middeldure huurwoningen in aanbouw maar uiteindelijk bestaat dit gebied uit circa 5.000 woningen, 50.000 m² werkplekken en voorzieningen en 13.000 m² park die het Hondsrugpark tot een levendige buurt maken. Samen met Wonam, Vastint, Certitudo Capital en Synchroon is de stichting Hondsrugpark opgericht, met als doel om deze locatie op de kaart te zetten. Hoe de stadsbuurt Hondsrugpark gaat worden is nu al goed zichtbaar in een digitale maquette, die via www.hondsrugpark.nl te bekijken is.

Initiatiefnemers

SPOT is een initiatief van COD en DUQER. Amvest heeft namens Aegon Nederland 820 huurwoningen in SPOT gekocht, waarvan 110 sociale huurwoningen en 525 huurwoningen in het middensegment. Ook heeft Amvest 13.000 m² kantoorruimte en voorzieningen aangekocht in SPOT. Het Masterplan is van KAAN Architecten en de gebouwen zijn door verschillende architecten ontworpen. De eerste woningen worden naar verwachting opgeleverd 2024.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl