Nieuw icoon voor Stationsgebied Amsterdam-Noord

Nieuw icoon voor Stationsgebied Amsterdam-Noord

Het bieden van betaalbare en bereikbare woonruimte; dat is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van kavel Z1 in het Stationsgebied Amsterdam-Noord. Met 288 sociale huurwoningen in een iconisch zeventig meter hoge woontoren wordt ingespeeld op de grote vraag naar huurwoningen in Amsterdam. De start bouw van kavel Z1 is op maandag 28 september alsnog op feestelijke wijze gevierd.

Feestelijke start bouw

Eltjo Bouwman (Blauwhoed), Wim Looijen (AM), Marcel Mulder (Van Wijnen), Peter Lanting (de Alliantie) en wethouder Laurens Ivens (Gemeente Amsterdam) hebben afgelopen maandag symbolisch het startsein voor de bouw gegeven. De bouw is namelijk dit voorjaar tijdens de strenge coronamaatregelen al gestart en is nu in volle gang. Partijen wilden deze start en de samenwerking niet onbenoemd voorbij laten gaan en kozen dit moment om het samen, met alle medewerkers, te vieren.

Eltjo Bouwman: “We zijn er trots op dat we deze eyecatcher aan het stationsgebied kunnen toevoegen. Amsterdam-Noord is gigantisch in ontwikkeling. Het wordt een nieuw, levendig stadshart optimaal verbonden met de rest van de stad Amsterdam.”

Het alzijdige woongebouw met woontoren is een ontwerp van Groosman. Woningbouwcorporatie de Alliantie gaat de sociale huurwoningen verhuren en naast de woningen komen er in het gebouw ook parkeerplaatsen en commerciële ruimte.

Gebiedsontwikkeling

Kavel Z1 is een ontwikkeling van projectontwikkelaars Blauwhoed en AM. Samen hebben zij in het Centrumgebied Amsterdam-Noord al diverse plannen gerealiseerd, zoals de woonwijk Elzenhagen-Noord en Noorderkwartier. Daarnaast zijn er nog verschillende plannen in ontwikkeling of in aanbouw. Zij maken alle deel uit van de gebiedsontwikkeling rondom het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het hart van Centrumgebied Amsterdam-Noord ligt bij het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar is.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl