Project ‘De Puls’ zet de Zuidas in schijnwerpers met spectaculaire lichtshow

Project ‘De Puls’ zet de Zuidas in schijnwerpers met spectaculaire lichtshow

De Zuidas stond op dinsdag 26 oktober letterlijk in de schijnwerpers. David van Traa – Directeur Zuidas – gaf, op uitnodiging van ontwikkelaars VORM & EDGE, het startschot voor een spetterende lichtshow om te vieren dat de bouw van project De Puls van start is gegaan. Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken en Zuidas) vertelt: “De Puls, met al haar woningen, (groene) openbare voorzieningen, horecagelegenheden en een bioscoop, is een prachtige aanwinst voor onze stadswijk Zuidas. Het zorgt ervoor dat de wijk verder tot leven komt en je er ook ‘s avond en het weekend graag wilt verblijven.”

VORM & EDGE vieren start bouw van project ‘De Puls’

Traditiegetrouw werd de start van de bouw gevierd, samen met investeerder Union Investment en andere betrokkenen, om te toosten op een voorspoedige bouw. Onlangs verkochten ontwikkelaars VORM & EDGE project De Puls aan Union Investment. ‘De Puls’ verwelkomt het eerste stadsbos op hoogte in Amsterdam en bestaat uit twee torens en een verbindende plint. Na oplevering in 2024 biedt het plek aan kantoren, woningen en voorzieningen zoals een bioscoop.

Biodiversiteit in hoog stedelijke gebied

Het groenconcept integreert ecologische, groene structuren zo in het ontwerp dat dit uitnodigt tot gebruik en recreatie door de mens, waar ander groen vooral toegankelijk is voor vogels en insecten. Hoe hoger je komt, hoe meer het accent verschuift van mens naar plant en dier. Tussen de hoge torens nestelt zich op 35 meter hoogte, op de negende verdieping, een spectaculair stadsbos van circa 600m2. Daar vind je bomen van 7-8 meter gecombineerd met kleinere exemplaren, struiken en planten. Een plek waar de mens te gast is en tot rust kan komen. Het bos zorgt voor het reduceren van hitte, is water adaptief en creëert qua schaal een bijdrage aan de biodiversiteit binnen dit hoog stedelijk gebied. Het unieke ecosysteem draagt bij aan de vergroening van Amsterdam-Zuid.

Een bron van energie

Met een thermische opslag en 7.000m2 zonnepanelen aan de gevel en op het dak, zijn de woningen en het kantoor in De Puls energieneutraal. De Puls behaalt met alle duurzaamheidsvoorzieningen het BREEAM Outstanding-certificaat. De Puls streeft ook naar de WELL Platinum-certificering. Dit betekent dat de verscheidenheid aan gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van gebruikers de hoogste score behalen. Het mobiliteitsplan zet in op maximaal gebruik van openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, (elektrisch) fiets- en voet-verkeer en een parkeergarage die op termijn alleen toegankelijk is voor elektrische deelauto’s.

Betaalbaar wonen, werken en leisure

De vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam is groter dan ooit. Met 151 middenhuur woningen levert De Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Naast woningen biedt De Puls 3.000 m² bioscoopruimte, 1.600 m² horeca, 350 m² winkelruimte en 36.000 m² kantoorruimte.

De Puls is een ontwerp van MVSA Architects in samenwerking met VMX Architects. Overige partners die aan De Puls hebben gewerkt zijn Van Rossum, DGMR, Van Toorenburg, Delva Landscape Architecture, C2N, HFB Groep en Eteck. Bij de transactie zijn VORM en EDGE bijgestaan door Loyens & Loeff. Union Investment is bij deze transactie bijgestaan door Savills. VORM Bouw is verantwoordelijk voor de bouw van De Puls.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl