SPF beheer en VORM tekenen koop- en realisatieovereenkomst blok 16 Oostenburg

SPF beheer en VORM tekenen koop- en realisatieovereenkomst blok 16 Oostenburg

Op 30 oktober 2020 tekenden SPF beheer en projectontwikkelaar VORM een overeenkomst inzake de bouw en turnkey oplevering van 94 appartementen in blok 16 van deelproject kavel 3 van Oostenburg te Amsterdam. Tevens worden 35 parkeerplaatsen in het parkeerhuis op Oostenburg afgenomen. SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.
Gelijktijdig symboliseert de aankoop een eerste samenwerking tussen SPF beheer en VORM. Sander van der Wolf, Teamleider Oostenburg bij VORM is dan ook enthousiast: ‘Wij zijn zeer verheugd met deze nieuwe samenwerking met SPF Beheer. Zij zorgen er samen met de andere beleggers voor dat we – in hele korte tijd – van de wijk Oostenburg iets prachtigs kunnen maken. Ik kijk nu al uit naar de oplevering van dit bijzondere gebouw!’

Maarten Boef, Manager acquisitie bij SPF Beheer: “Oostenburg is een aantrekkelijke woon- en werklocatie met een rijke historie. Blok 16, direct gelegen naast de werkspoorhal, beschikt over een gevarieerd programma. De energiezuinige appartementen zijn luxe afgewerkt en zijn allen voorzien van buitenruimten. De appartementen op de hoger gelegen verdiepingen beschikken tevens over een groots uitzicht over de stad. Onderin het gebouw komt een gemeenschappelijke ruimte waarvan huurders gebruik kunnen maken. Deze ruimte fungeert daarmee als verlengstuk van de eigen woonkamer. Kortom een uniek product voor een brede doelgroep die in een dynamische omgeving wil wonen. Juist in deze bijzondere tijd zijn wij blij met de samenwerking met VORM en deze waardevolle toevoeging aan de vastgoedportefeuille van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.”

Duurzaam

De 94 energiezuinige appartementen (40-80 m2 GO) hebben een EPC van 0,2. Het totale woongebouw wordt opgeleverd met een hoge GPR-score van 8. Hiertoe behoort ook een gemeenschappelijke ruimte voor de toekomstige huurders van SPF Beheer. Naast de 94 huurappartementen, realiseert VORM 31 koopwoningen in blok 16 (wonenindeprins.nl). De verkoop van de woningen start in 2021.

Uniek door locatie, architectuur en materialen

Het nieuwe woongebouw, naar ontwerp van Workshop Architecten, Studio Pallesh, LOLA landscape en BBHD architecten krijgt een bijzondere aanblik en locatie. Het gebouw wordt voorzien van een rode, betonnen siergevel. Bij binnenkomst wordt men verrast door een groot atrium. Bovendien verrijst het nieuwe woongebouw naast de iconische Werkspoorhal. De duurzaamheid die op Oostenburg wordt nagestreefd, gaat veel verder dan de ambitie om op energiegebied zelfvoorzienend te zijn of het creëren van groen. Hergebruik van bijvoorbeeld lampen uit de hal, beweging stimuleren op de trappen en deelauto’s zijn slechts een paar van de vele oplossingen.

Totaal 1140 woningen

In januari wordt gestart met de realisatie van blok 16. Bot Bouw neemt de realisatie voor zijn rekening. De oplevering staat gepland rond september 2023. VORM realiseert op Oostenburg totaal 1140 woningen met een BVO van circa 110.000m2, verdeeld over 49 gebouwen met elk een eigen ontwerp en eigen architect. Blok 16 vormt – samen met de Werkspoorhal – het sluitstuk van project Oostenburg dat VORM gaat opleveren.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl