Symbolische eerste stenen voor nieuwe broedplaats Bajesdorp

Symbolische eerste stenen voor nieuwe broedplaats Bajesdorp

Op woensdag 12 mei gaven de bewoners van Bajesdorp samen met wethouder Van Doorninck (Grondzaken en Ruimtelijke Ordening gemeente Amsterdam) en Peter Heuvelink (Bajeskwartier C.V.) het startsein voor de ‘crowdlendingcampagne: ’De Vrijkoop van Bajesdorp’.

Dit gebeurde door het leggen van de eerste symbolische stenen. Deze zijn gemaakt van de houten balken uit de voormalige cipierswoningen, waar de gemeenschap sinds 2003 actief was.

Met de campagne wil Bajesdorp het laatste deel van het geld dat nodig is voor de nieuwbouw van Bajesdorp, ophalen. Met dit moment werd ook de overeenkomst tussen de drie partijen, die de nieuwbouw mogelijk maakt, gevierd.

Peter Heuvelink, aanwezig namens Bajeskwartier C.V. (een samenwerking tussen AM, Cairn en AT Capital) zegt hierover:

“Vanaf het moment dat wij de tender hebben gewonnen in 2018, zijn we in gesprek gegaan met de bewoners van Bajesdorp. Ik ben heel blij dat we met elkaar, en de hulp van de Gemeente Amsterdam, tot een overeenkomst zijn gekomen waarbij Bajesdorp een plek in het nieuwe Bajeskwartier kan houden. Bajeskwartier wordt een inclusieve wijk met veel ruimte voor design en kunst. Een broedplaats past hier heel goed bij. Daarnaast sluit de aanpak van Bajesdorp goed aan bij het duurzame en groene karakter van Bajeskwartier. Ik kijk uit n aar het resultaat en wens ze heel veel succes met de realisatie van hun droom. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Graag maak ik gebruik van de gelegenheid mensen op te roepen dit initiatief te steunen.”

Op de foto v.l.n.r.: Wethouder Marieke van Doorninck, gemeente Amsterdam, Femke van Team Crowdlendingcampagne Bajesdorp en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, tijdens de symbolische eerste steenlegging. Beeld Jean-Pierre Jans.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl