Woningcorporatie Stadgenoot koopt 49 sociale huurwoningen in Fibonacci

Woningcorporatie Stadgenoot koopt 49 sociale huurwoningen in Fibonacci

Op 8 oktober 2020 ondertekenden Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot en landelijke projectontwikkelaar en bouwer VORM de overeenkomst voor de realisatie van woongebouw Fibonacci in Amsterdam, stadsdeel Oost. Tegelijkertijd koopt Stadsgenoot in het nieuwbouwproject 49 sociale huurappartementen, inclusief bijbehorende voorzieningen. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2021.

Met Fibonacci voegt VORM 243 huurappartementen toe aan het duurzame segment in de gemeente Amsterdam. Alle woningen vallen binnen het betaalbare huursegment, waarvan 20% is bedoeld voor sociale huur en 80% voor de middenhuur. Deze sociale huurappartementen – bedoeld voor de jonge stedeling – worden door Stadgenoot verhuurd via een zogenaamd vijfjarencontact waardoor de doorstroming geborgd blijft. Namens Stadgenoot ondertekent Patrick Barské, directeur Vastgoed & Ontwikkeling, de overeenkomst.

Betaalbare woningen

In de ontwikkeling van Fibonacci is veel aandacht voor de leefomgeving van de toekomstige bewoners. Het nieuwe woongebouw krijgt een gebalanceerde mix van doelgroepen en functies. “We creëren een duurzame leefomgeving, waar bewoners straks comfortabel en gelukkig kunnen wonen”, vertelt Jeroen van Lier, Ontwikkelmanager Gebieds- en locatieontwikkeling bij VORM. “Naast de bewoners, staan beschikbaarheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van voldoende woningen met stip op één. Dat maakt Fibonacci bijzonder”, vult van Lier aan. Met Fibonacci werken Stadgenoot en VORM aan duurzame gemeenschappen in Amsterdam. Wonen in Fibonacci staat gelijk aan urban living; een combinatie van stads wonen, met een groene touch. Zo kunnen de toekomstige bewoners elkaar straks ontmoeten in het atrium en genieten van een tweetal groene dakterrassen. Patrick Barské: “Wij zijn blij dat we ook hier weer sociale huurwoningen kunnen toevoegen. In stadsdeel Oost, net als in heel Amsterdam staan we voor een grote opgave om aan de alsmaar stijgende vraag naar passende woonruimte te voldoen. Dit kunnen de corporaties uiteraard niet alleen en zijn wij ook zeer tevreden met de samenwerking met VORM als marktpartij.”

Duurzame woningen

De woningen zijn een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan stadsdeel Oost. Tevens betekent wonen in Fibonacci duurzaam leven. De woningen worden opgeleverd met een EPC van 0,15 en een GPR gebouwscore van 8. Het gebouw wordt voorzien van een eigen WKO-installatie waarop de individuele woningen zijn aangesloten. Daarnaast worden de groene daktuinen o.a. benut voor het bergen van 200m3 water, waarmee de beplanting wordt geïrrigeerd.

Locatie

Het plangebied is gesitueerd in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam (stadsdeel Oost). Ten westen van het plangebied liggen de Oostelijke Eilanden (het Funenpark en de CzaarPeterbuurt), die deel uitmaken van stadsdeel Centrum. Ten oosten van het plangebied ligt het Cruquiuseiland. Omliggende infrastructuur maakt het perceel tot een soortrestgebied en eiland in de stad. Het spoor aan de westzijde de Panamalaan aan de oostzijde en de Cruquiuskade aan de zuidzijde vormen de harde begrenzingen.

De oplevering van het woongebouw staat gepland in het derde kwartaal van 2022.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl