BAM Wonen levert 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht op

BAM Wonen levert 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht op

BAM Wonen heeft 82 appartementen verdeeld over drie appartementenblokken in Barendrecht opgeleverd. Het project Stationstuin is door BAM Wonen ontwikkeld en gerealiseerd. Het eerste appartementenblok bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen zijn in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd, de vrije sectorappartementen voor opdrachtgever Brookland.

De voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht heeft plaatsgemaakt voor een prachtige woonomgeving waar zowel sociale huur als vrijesector huur- en koopappartementen samenkomen. De realisatie van de drie concept-appartementenblokken kende met veertien maanden een korte doorlooptijd. Het ontwerp is van Klunder Architecten. ‘We zijn trots op de samenwerking met alle betrokken partijen en wensen de bewoners veel woonplezier toe’, aldus Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen.

Huurappartementen

‘Wooncompas verhuurt in het eerste appartementenblok 23 appartementen in de betaalbare huur. Door de ligging van de appartementen in de nabijheid van het trein- en busstation en dichtbij het centrum van Barendrecht, was er veel animo van (toekomstige) huurders voor deze appartementen. De appartementen waren dan ook in korte tijd allemaal verhuurd. We zijn enorm trots op de uitstraling van het gebouw in de mooie groene setting van het gebied. Dit project in Barendrecht is een mooie aanvulling op onze portefeuille. De samenwerking met BAM Wonen voor de realisatie van dit project hebben wij als heel prettig ervaren’, aldus Marianne Schuimer, projectontwikkelaar Wooncompas.

Welkome aanvulling

‘Wij verhuren met Brookland binnen de ontwikkeling Stationstuin het derde appartementenblok, 29 woningen in de middeldure huur- en vrije sector in één gebouw. Het appartementenblok is een prachtige aanvulling op onze steeds groter wordende woningportefeuille. De woningen van 90 m2 zijn hoogwaardig opgeleverd aan de huurders, met een strakke wandafwerking, pvc vloeren, een volledige keuken en hoogwaardig sanitair. Door de ligging nabij het station en het centrum van Barendrecht, de omvang van de appartementen en de fraaie architectuur waren alle appartementen binnen een tijdsbestek van ongeveer vijf weken verhuurd. Dit geeft nog maar eens aan dat ook in Barendrecht een enorme vraag is naar dit segment woningen’, aldus Bernjan Faber, Algemeen Manager Brookland.

Koopappartementen

Het tweede appartementenblok van Stationstuin bestaat uit vijf verdiepingen met dertig koopappartementen, verdeeld over vier verschillende woningtypes met een woonoppervlak van 90 m2 tot en met 100 m2. De driekamerappartementen hebben diverse indelingsmogelijkheden, beschikken over vloerverwarming, een ruime badkamer en toilet. Alle appartementen hebben een ruim balkon of terras en een individuele berging op de begane grond. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

‘Wij hebben voor Stationstuin gekozen omdat het een mooi en ruim appartement is. Ons appartement ligt op de derde etage met een mooi uitzicht over de wijk en is voorzien van een ruim balkon. Ook de locatie is ideaal. We zijn binnen twee weken verhuisd, mede doordat wij via Homestudios het appartement zo goed als woonklaar hebben laten opleveren. We zien er erg naar uit om hier lang en met veel plezier te kunnen wonen’, aldus de nieuwe bewoners Leo en Joke.

Hypotheekadviseur Barendrecht

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl