BAM Wonen ontwikkelt 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht

BAM Wonen ontwikkelt 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert 82 appartementen verdeeld over drie appartementencomplexen op de voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht. Het eerste appartementenblok in De Stationstuin bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen worden in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd. De vrije sectorappartementen worden in opdracht van Brookland gerealiseerd. Naar verwachting start de bouw halverwege het vierde kwartaal van 2019.

Gasloos

De Stationstuin wordt gerealiseerd in een groene parkachtige omgeving, vlakbij het centrum van Barendrecht. Alle appartementen hebben energielabel A en worden gasloos opgeleverd. Elk appartement wordt voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak van de drie appartementencomplexen worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes.

Huurappartementen

Het eerste appartementenblok voor de sociale huur heeft vier verdiepingen met 23 huurappartementen, verdeeld over twee- en driekamerappartementen variërend in oppervlakte van 60m2 en 75m2. Elke woning beschikt over een buitenruimte c.q. balkon. Op de begane grond bevinden zich individuele bergingen. Na oplevering worden de woningen overgedragen aan Stichting Wooncompas uit Ridderkerk.

Het derde appartementenblok bestemd voor vrije sector huur omvat 29 driekamerappartementen verdeeld over vijf verdiepingen. De appartementen hebben een oppervlakte van 90m2 met een ruim balkon of terras. Op de begane grond bevinden zich de individuele bergingen. Het gebouw wordt met twaalf eigen parkeerplaatsen opgeleverd. Na oplevering wordt het complex aan belegger Brookland overgedragen.

‘Wij zijn erg blij met dit prachtig vormgegeven complex. Zoals in heel Nederland is er ook in Barendrecht een tekort aan middeldure huur. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat Brookland dit kan gaan aanbieden in Barendrecht. Het complex past uitstekend binnen onze portefeuille met haar centrale ligging en het type product’, aldus Bernjan Faber, Algemeen Manager van Brookland.

Koopappartementen

Het tweede appartementenblok van de Stationstuin bestaat uit vijf verdiepingen met dertig koopappartementen, verdeeld over vier verschillende woningtypes variërend in woonoppervlak van 90m2 tot en met 100m2. De driekamerappartementen hebben een vrije indelingsvariant, beschikken over vloerverwarming, een standaard badkamer en toilet. Alle appartementen hebben een ruim balkon of terras en een individuele berging op de begane grond. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

Persoonlijk wonen

Kopers krijgen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Homestudios. Dit experience center inspireert en faciliteert toekomstige bewoners om persoonlijk en met gemak van een nieuw huis hun thuis te maken. Samen met een persoonlijke woonadviseur worden persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl