Feestelijke start bouw 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht

Feestelijke start bouw 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht

Op de voormalige zwembadlocatie ’t Keerpunt in Barendrecht heeft de gemeente Barendrecht samen met BAM Wonen het officiële startsein gegeven voor de bouw van 82 appartementen in de Stationstuin. Dit feestelijke moment is samen met de gemeente, toekomstige bewoners en andere betrokkenen gevierd. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2020 opgeleverd.

‘De ontwikkeling van het gebied rond het station is van groot belang voor de gemeente Barendrecht’, aldus wethouder Cees Schaap van Barendrecht. ‘Het Rijk en de provincie hebben ‘De Stationstuinen’ toegevoegd als versnellingslocatie in de zogenaamde Woondeal, een samenwerking van Rijk en provincie met gemeenten met als doel een versnelling van de woningbouw in de regio. De bouw van 82 nieuwe woningen op deze plek in Barendrecht, is een belangrijke stap. Ook met oog voor de nodige differentiatie in het aanbod: sociale huur, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Bovendien gaat het hier om de eerste gasloze ontwikkeling in Barendrecht.’

Het eerste appartementenblok in de Stationstuin bestaat uit 23 sociale huurappartementen, het tweede blok uit 30 koopappartementen en het derde blok uit 29 huurappartementen voor de vrije sector. De sociale huurappartementen worden in opdracht van Stichting Wooncompas gerealiseerd en de vrije sectorappartementen in opdracht van Brookland.

Koopappartementen

Het tweede appartementenblok van de Stationstuin bestaat uit vijf verdiepingen met dertig koopappartementen, verdeeld over vier verschillende woningtypes variërend in woonoppervlak van 90m2 tot en met 100m2. De driekamerappartementen hebben een vrije indelingsvariant, beschikken over vloerverwarming, een standaardbadkamer en -toilet. De appartementen hebben een ruim balkon of terras en een individuele berging op de begane grond. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

Duurzaam

Alle appartementen hebben energielabel A en worden gasloos opgeleverd. Elk appartement wordt voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een lucht-water warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak van de drie appartementencomplexen worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes. De Stationstuin is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl