KIKX Development heeft aanbesteding Vrouwenpolder Fase 6 gewonnen

KIKX Development heeft aanbesteding Vrouwenpolder Fase 6 gewonnen

In de periode april tot juni 2021 heeft KIKX meegedaan aan een onderhandse aanbestedingsprocedure uitgeschreven door de gemeente Barendrecht. Na deze procedure tussen 3 ontwikkelaars is het plan ‘De Hofdame’ door de gemeente als beste beoordeeld. Samen met een krachtig ontwerpteam heeft KIKX het ontwikkelplan uitgewerkt met als basis een duurzaam, groen en alzijdig ontwerp welke samen met de naastgelegen basisschool de entree zal vormen van Vrouwenpolder.

De Hofdame

De wijk Vrouwenpolder kenmerkt zich door het onderliggende polderlandschap, en kenmerkende historische elementen hebben een plek gekregen in de wijk. Als laatste uitbreidingswijk van Barendrecht zijn in Vrouwenpolder sinds 2012 voornamelijk eengezinswoningen gerealiseerd. Naast de basisschool ‘Hof van Maxima’ gaan wij een luxe appartementencomplex realiseren met in totaal 25 appartementen, variërend in oppervlakte tussen de 85-140m2.

Ontwerp

Met het ontwerp is aansluiting gezocht bij de wijk, zowel qua architectuur als op het naastgelegen groen. Het gebouw staat dan ook als een parkwachter langs het langgerekte park welke tussen Vrouwenpolder en Lagewei is gesitueerd. Het gebouw voegt zich natuurlijk binnen het bestaande weefsel, waardoor de verhoudingen met de omgeving niet op scherp komen te staan. Qua architectuur wordt aansluiting gezocht bij de naastgelegen school, maar wel zodanig dat in verschijningsvorm een eigentijds karakter ontstaat.

Energieneutraal en circulair

Met een doorgerekend installatieconcept weten we een energieneutraal gebouw te realiseren, met een zo laag mogelijke milieubelasting. Het zijn de ambities van de gemeente die wij delen, en waar wij altijd zoveel als mogelijk op inzetten. We streven een hoge ambitie na, maar wel met een eerlijk verhaal. Door het toepassen van de juiste (circulaire) materialen, bouwkundige oplossingen, en efficiënte installaties realiseren we een gezond en energetisch uitgebalanceerd gebouw.

Groen en biodiversiteit

De inrichting van het groene openbaar gebied, alsmede het private groen aan en op het gebouw is zorgvuldig ontworpen en uitgedacht. Het aantrekkelijke groen rondom het gebouw loopt op diverse plekken het gebouw op tot aan het extensieve groendak. De geintroduceerde elementen bevorderen de biodiversiteit en zorgen voor een evenwichtige waterhuishouding. Het gebouw wordt onderdeel van het lokale ecosysteem. De comfortabele, natuurinclusieve woningen liggen in een biodivers landschap met ruimte voor flora en fauna. Er is aandacht voor klimaatadaptie dankzij het opvangen, gebruiken en infilteren van water.
Dit luxe appartementencomplex straalt op alle vlakken een hoog kwaliteitsniveau uit, en is vanwege onder andere de alzijdige oriëntatie een aanwinst voor de wijk en omgeving. Deze ambitie is tot uiting gebracht in het totaalplan, waarbij voor de hoogwaardige en levensloopbestendige appartementen geldt dat maximaal is ingezet op gezond, groen en duurzaam wonen.

Huis kopen Barendrecht

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl