Nieuwbouw Talmaweg Barendrecht officieel van start

Nieuwbouw Talmaweg Barendrecht officieel van start

Op donderdag 16 februari vond de feestelijke, officiële start plaats van de nieuwbouw van twintig duurzame, energieneutrale eengezinswoningen aan de Talmaweg in Barendrecht: vijftien woningen aan de zuidzijde en vijf woningen aan de noordzijde. Wethouder Lennart van der Linden kondigde officieel de bouw aan met het onthullen van het bouwbord.

In 2006 werden acht woningen aan de zuidzijde van de Talmaweg gesloopt. Vijf kleine woningen aan de noordzijde werden in 2022 gesloopt omdat ze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Na jarenlang plannen maken, plannen aanpassen en plannen herzien is inmiddels de grond bouwrijp en is Waal nu officieel gestart met de bouwwerkzaamheden. “Het heeft even geduurd, maar dan krijg je ook wel iets moois! Met de bouw van deze twintig energiezuinige en toekomstgerichte woningen bieden we twintig gezinnen een thuis in Barendrecht”, licht Peter Manders, directeur-bestuurder, toe.

De vierkamerwoningen zijn duurzaam, gasloos en volledig energieneutraal. Wethouder van der Linden geeft aan: “Het realiseren van betaalbare woningen vinden we heel belangrijk. Aan de Talmaweg gebeurt dat. Bovendien zijn de woningen van hoge kwaliteit, die goed passen binnen de wijk. Dat is goed werk van Patrimonium en Waal.”

Steenhuis Bukman Architecten heeft bij het ontwerp rekening gehouden met de architectuur van de omgeving waarin de woningen komen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de kap aan de voorgevel die doorloopt tot en met de eerste verdieping en de detaillering van het metselwerk van de woningen. Patrimonium verhuurt de woningen later dit jaar via Woonnet Rijnmond. De verwachte oplevering van de woningen is eind 2023.

De woningen worden gebouwd vanuit het woonSlim concept van Waal, waarbij de plattegrond, het bouwsysteem en het installatieprincipe zijn gestandaardiseerd. De gevel is afgestemd op de omgeving en het ontwerp van de architect. De toegepaste materialen en detaillering daarvan is ook conform woonSlim.

Hypotheekadviseur Barendrecht

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl