Eerste bewoners voor energiezuinige woningen Blaricumse Laantje van de Jong

Eerste bewoners voor energiezuinige woningen Blaricumse Laantje van de Jong

Bijna een jaar geleden startte de bouw van 32 energiezuinige sociale huurwoningen in de Blaricummermeent. Nu zijn ze klaar voor bewoning. Kaylee Groeneveld ontving donderdag 2 september-symbolisch- de sleutel van haar hoekwoning aan het Laantje van de Jong. Ze kreeg die uit handen van Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie Gooi en Vechtstreek, Henri van Dam, directeur van Synchroon, en Maria Klingenberg, wethouder van de gemeente Blaricum.

“Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik samen met mijn man en 2 zoontjes kon verhuizen naar deze hoekwoning met grote ramen en zonnige tuin. Ik vind dit een fantastische wijk. De wijk is groen en er zijn volop fijne speelplekken, zegt Kaylee. Ze kent de wijk goed. Ze woont er al sinds 2013. Eerst alleen, nu met haar gezin. “Als ik de Blariummermeent binnenrijd, krijg ik altijd een vakantieparkgevoel. Ik wil hier nooit meer weg.”

Geslaagde samenwerking

“Ik vind het heel mooi dat dit jonge gezin nu een fijne woning heeft om een toekomst op te bouwen”, zegt Anne Oosterbaan. “Deze huizen zijn een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen de gemeente, ontwikkelaar Synchroon en Bouwgroep
Koopmans. Samen hebben we gewerkt aan duurzame sociale huurwoningen die dit dorp weer een stukje mooier maken.” 21 van de opgeleverde woningen zijn energieneutraal, zogeheten Nul op de Meter-woningen. De andere huizen hebben een warmtepomp en
zonnepanelen.

Rijk beeld

De Blaricummermeent is een gevarieerde wijk met een bouwstijl die goed past bij het oude dorp Blaricum. De 32 opgeleverde woningen sluiten ook mooi bij die stijl aan. “Er is een heel rijk beeld ontstaan doordat er is gewerkt met verschillende vormen kappen en met mooie materialen”, vertelt Henri van Dam van Synchroon.

Maria Klingenberg is ook erg te spreken over de architectuur. “Doordat de huizen grotendeels uit steen zijn opgetrokken, zijn ze ook nog eens onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe bewoners hier met veel plezier hier zullen wonen.”

Geen tegels maar planten

Bij de bouw van de huizen is veel aandacht besteed aan groen. Zo zijn er hagen geplant en staat in elke voortuin een boom. “Zo dragen de woningen niet alleen bij aan een groene woonomgeving, maar ook aan de biodiversiteit”, zegt Henri van Dam. “Ik hoop
dat de nieuwe bewoners hun tuinen straks ook groen houden en niet bestraten met stenen. Geen tegels maar planten dus.”

Binnenhuisarchitecte Kaylee heeft al volop ideeën voor de inrichting van haar woning. “Al voordat ik de sleutel kreeg, lagen de tekeningen en het tuinplan klaar”, zegt ze lachend.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl