AM presenteert volgende fase binnenstedelijk plan de Drie Hoefijzers te Breda

AM presenteert volgende fase binnenstedelijk plan de Drie Hoefijzers te Breda

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM presenteert deze week het eerste deelplan voor het vervolg van Drie Hoefijzers in Breda. Op het voormalige distributie- en opslagterrein van de bierbrouwer ligt een plan voor in totaal 270 woningen en appartementen. Het eerste deelplan telt 55 woningen met tuin, die later dit jaar in verkoop gaan.

Drie Hoefijzers

Drie Hoefijzers bestaat uit twee plandelen. In het zuidelijk deel, aan de Oranjesingel en rondom de Ceresstraat, is de afgelopen jaren nieuwbouw harmonieus ingepast tussen de karakteristieke gebouwen van de voormalige brouwerij. Fase 2 ligt tussen de Stationslaan, Terheijdenstraat en Doornboslaan. Met de presentatie van het eerste deelplan met 55 woningen krijgt deze tweede fase concreet een start.

Het ontwerp van de woningen komt van zes verschillende architecten (Brink architectuur en stedenbouw – Rotterdam, Diederendirrix architectuur & stedenbouw – Eindhoven, Grosfeld van der Velde architecten – Breda, Hans van der Heijden Architect – Amsterdam, Havermans : Hielkema Architecten – Breda, Mulleners + Mulleners Architecten – Haarlem en Bert Dirrix als supervisor). Hiermee is er een ruime diversiteit in kappen, gevels en kleuren en is een gevarieerd gevelbeeld ontstaan. De gevels hebben een rijke detaillering met reliëfs, verspringingen en accenten. Mede door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, hebben de woningen een klassieke en ook eigentijdse uitstraling.

De woningen worden aangesloten op stadsverwarming, waarmee een duurzaam alternatief voor de gasgestookte cv-ketel wordt geboden. De voorlopige prijsindicatie van de woningen is vanaf € 335.000 v.o.n.

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s: stad- en gebiedmaker. Zij biedt een woon-, werk- en verblijfsbestemming binnen de stad voor een breed publiek; zowel starters, (jonge) gezinnen als tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn, vinden hier een fijne plek binnen de stad om te wonen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl