AM start verkoop 56 appartementen in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers in Breda

AM start verkoop 56 appartementen in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers in Breda

Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 56 appartementen in het noordelijk gelegen deel van de gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers in het centrum van Breda. Deze koopappartementen zijn onderdeel van het markante gebouw Hendric, dat ook 68 huurappartementen omvat.

Drie Hoefijzers – appartementen Hendric

Drie Hoefijzers is een begrip in Breda. Dit voormalige brouwerijterrein wordt gedurende een reeks van jaren getransformeerd naar een bruisend leefgebied met stedelijke allure. Drie Hoefijzers bestaat uit twee deelgebieden: het zuidelijke deel, rondom het Ceresplein en de Oranjesingel, is opgeleverd en bewoond. Het noordelijke deel, het gebied aan de Stationslaan, is volop in ontwikkeling en bestaat uit verschillende deelgebieden met appartementen en woningen. Het appartementengebouw Hendric is gesitueerd op een goed gelegen locatie tegenover De Faam en op de kruising van de Stationslaan en Terheijdenstraat.

Hendric, genoemd naar Hendric van den Corput, oprichter van de brouwerij in 1538, is een appartementengebouw met 56 koop- en 68 vrije sector huurappartementen van zes tot tien verdiepingen rondom een groene binnentuin, de Grand Court. In het ontwerp van het gebouw is een aantal schuin weglopende gevellijnen toegepast, die het gebouw een eigentijdse aanblik geven en die eveneens de relatie tussen het Faamplein en het spoorlandschap benadrukt. Het ontwerp komt van Nouwensroovers architectuur uit Eindhoven.

Het woningaanbod bestaat uit verschillende woningtypes, waarbij de grootte varieert van circa 74 m2 tot ruim 160 m2. Prijzen zijn vanaf € 276.000 tot en met € 575.000 v.o.n. Voor elke woning is er een eigen berging en parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw. De appartementen in Hendric zijn goed geïsoleerd, duurzaam en toekomstbestendig. Alle woningen in Drie Hoefijzers worden aangesloten op een duurzaam stadsverwarmingsysteem van Ennatuurlijk. Alle appartementen beschikken over vloerverwarming, gebalanceerde ventilatie met warmterugwinning en op het dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De bouw is in handen van BAM Wonen en deze start naar verwachting na de zomervakantie.

Stad- en gebiedmaker

Met deze ontwikkeling geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s: Stad- en gebiedmaker. Drie Hoefijzers wordt een aangename plek waar wonen, werken en verblijven elkaar versterken. Met het aanbod van appartementen en woningen voor een breed publiek wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar wonen in de stad.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl