Blauwhoed ontwikkelt de nieuwe woonbuurt Harmonie in Capelle aan den IJssel

Blauwhoed ontwikkelt de nieuwe woonbuurt Harmonie in Capelle aan den IJssel

De komende jaren zal deze wijk getransformeerd worden in een eigentijdse, stedelijke en duurzame woonbuurt.

Voel je thuis in Harmonie

De komende jaren verrijst in Capelle aan den IJssel de nieuwe woonbuurt Harmonie. Om dit mogelijk te maken hebben woningbouwcorporatie Havensteder en de gemeente Capelle aan den IJssel recent de grond van de Hoven II overgedragen aan projectontwikkelaar Blauwhoed. Waar nu de Hovenflats staan komen 144 duurzame nieuwbouwwoningen. Van de twaalf portiekblokken blijven er twee staan, die hoogwaardig worden gerenoveerd. Daarin komen 56 duurzame sociale huurwoningen van Havensteder.

De mix aan woningtypen in Harmonie, met appartementen in zowel de huur- als koopsector en diverse grondgebonden woningtypes, is aantrekkelijk voor diverse doelgroepen. Alleenstaanden starters kunnen hier een nieuwe woonplek vinden maar ook ouderen en gezinnen. KOW Architecten heeft gezorgd voor een eigentijds ontwerp.

Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder: “De mix van woningtypen in Harmonie gaat zorgen voor meer balans in de wijk. Het wordt nu een wijk voor iedereen. Wij willen op verschillende locaties in Capelle aan den IJssel sociale huurwoningen aanbieden die volledig voldoen aan de woonwensen en -eisen van deze tijd. In Harmonie krijgen onze huurders straks een comfortabele en duurzame woning die toekomstbestendig is.”

Phillip Smits, algemeen directeur van Blauwhoed vult aan: “Harmonie wordt een eigentijdse stedelijke woonbuurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, omringd door water en groen. Er wordt een park gecreëerd waar de woningen in staan en waar verschillende wandelroutes doorheen lopen. Hier ontmoet je elkaar, in een autoluwe omgeving, omdat bewoners uit het zicht en aan de randen van het gebied kunnen parkeren.”

Wethouder Maarten Struijvenberg: “De gemeente Capelle aan den IJssel heeft intensief samengewerkt met woningcorporatie Havensteder en projectontwikkelaar Blauwhoed. Uit deze samenwerking en het erbij betrekken van omwonenden is een prachtig woningprogramma ontstaan dat duidelijk iets toevoegt aan Capelle. Ik zie hier dicht tegen het centrum van de stad een mooie, nieuwe woonomgeving ontstaan met een variatie aan woningen voor een brede doelgroep.”

Planning

De woningen in fase 1 van Harmonie zijn bijna allemaal verkocht. Eind april is de verkoop van fase 2 gestart. De sloopwerkzaamheden starten naar verwachting deze zomer. Aannemer Stebru start binnenkort met de kopersgesprekken in de eigen showroom. Na het bouwrijp maken kan Stebru starten met de bouw van de woningen. Oplevering van de eerste woningen staat medio 2023 gepland. Ongeveer een jaar later zijn ook de laatste woningen van Harmonie opgeleverd en zal de openbare ruimte klaar zijn.

5/5 - (2 stemmen)

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl