AM start verkoop duurzame woningen in natuurgebied Landgoed Wickevoort in Cruquius: woonveld Hagen

AM start verkoop duurzame woningen in natuurgebied Landgoed Wickevoort in Cruquius: woonveld Hagen

Op woensdag 31 juli start gebiedsontwikkelaar AM met de verkoop van de eerste woningen van Landgoed Wickevoort. In totaal gaat het om 12 half-vrijstaande landhuizen en 24 herenhuizen in korte rijen. De woningen liggen in woonveld Hagen in het noordwestelijke deel van fase 1 van Landgoed Wickevoort. Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen met doorzichten naar de ringvaart of de omliggende bosgordel. Het natuurgebied De Groene Weelde ligt naast de deur. AM realiseert hier een duurzaam en groen woongebied met eigentijdse en duurzame voorzieningen.

Op Wickevoort heeft elk woonveld een eigen identiteit en architect. De woningen in woonveld Hagen zijn naar ontwerp van Prototype, Studio for Architecture Urbanism and Research. De woningen hebben een speelse opzet met verspringingen en groene, onverwachte doorkijkjes. De woningen in Hagen zijn omgeven met volwassen groen en hagen. Het landschap loopt door in de tuinen. Parkeren kan uit het zicht in parkeerhofjes of op eigen erf. Zo behoudt Hagen een groene en natuurlijke uitstraling en is het er bijzonder aangenaam wonen.

De realisatie van de bouw is in handen van BAM Wonen. De start van de bouw is naar verwachting in het voorjaar 2020 en de oplevering in het voorjaar 2021.

De herenhuizen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 105 m2 tot circa 157 m2. De prijzen zijn vanaf € 415.000,- tot € 625.000,- v.o.n. De half vrijstaande landhuizen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 180 m2 en hebben een v.o.n.-prijs van € 740.000,-.

Een duurzaam en groen woongebied met eigentijdse en duurzame voorzieningen

AM realiseert aan de rand van het idyllische dijkdorp Cruquius, net ten zuiden van Haarlem, een uniek nieuw woongebied; Landgoed Wickevoort. Het gebied is niet alleen omgeven door groen en veel ruimte, op Wickevoort zelf is al heel veel volwassen bestaand groen aanwezig, waaronder het oudste ‘bos’ van de Haarlemmermeer. De bestaande natuur zal daarom ook zoveel mogelijk worden behouden en uitgebreid.

Op Landgoed Wickevoort neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in. Niet alleen bij de woningen, maar ook in de voorzieningen.Zo worden de woningen in Hagen uitgevoerd als Nul op de meter of met een EPC = 0. Daarnaast komen er eigentijds en duurzame voorzieningen zoals een duurzame boerderij, ‘Hoeve Wickevoort’, een boerderijwinkel, kleinschalige horeca, pakjeshub bij de toegang van de wijk, elektrische auto’s en fietsen om te delen, eigen Wickevoorts deelgereedschap en mooie wandelroutes. In Wickevoort zijn alle bewoners automatisch lid van de beheervereniging Landgoed Wickevoort en kunnen hierdoor initiatieven ontplooien voor en meebeslissen over het beheer en een aantal voorzieningen.

Over de maatschappelijke thema’s van AM: Gedurfde duurzaamheid in Landgoed Wickevoort

AM ziet het als één van haar kerntaken om duurzaamheid in de gebouwde omgeving concreet vorm te geven. Een mooi voorbeeld daarvan is Landgoed Wickevoort dat een duurzaam nieuw woongebied wordt met energieneutrale woningen, en inclusief huishoudelijk gebruik, dus nul op de meter. Maar ook zijn er voorzieningen waaronder het mobiliteitsconcept Car2Use met deelauto’s die bijdragen aan een beter klimaat. Er komen niet alleen voorzieningen op het gebied van mobiliteit; bewoners kunnen straks ook fietsen en auto’s met elkaar delen en er komt een pakjeshub bij de toegang van de wijk, zodat besteldiensten niet of beperkt de wijk in gaan.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl