BAM Wonen en Vidomes starten bouw 91 appartementen en eengezinswoningen in Delft

BAM Wonen en Vidomes starten bouw 91 appartementen en eengezinswoningen in Delft

BAM Wonen is in opdracht van Vidomes gestart met de bouw van 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van der Goes- en Van Schuijlenburchstraat in Delft. De energiezuinige en deels nul-op-de-meter-woningen in de sociale huur komen op de locatie waar eerder 86 maisonnettewoningen werden gesloopt. Met dit project – naar het ontwerp van VD+M architecten – transformeert de Kuyperwijk steeds meer naar een gemengde woonwijk met verschillende woningtypes, die aansluiten op de vraag binnen de sociale sector.

Feestelijke start nieuwbouw

Maandag 13 juli stonden de betrokken partijen tijdens een officieel moment stil bij de start van de nieuwbouw. Na de speeches van Daphne Braal, bestuurder van Vidomes, Karin Schrederhof, wethouder gemeente Delft, en Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, onthulden zij het bouwbord. BAM Wonen en Vidomes trakteerden de omwonenden op een banketbon.

Wijkversterking Kuyperwijk

Karin Schrederhof: ‘Het is een bijzonder project middenin de Kuyperwijk. Vidomes bouwt hier meer woningen terug dan er stonden. Tegelijkertijd voegen ze kwaliteit toe door verschillende woningtypes voor meerdere doelgroepen te bouwen. Betaalbaar, energiezuinig en aansluitend op de vraag in de sociale sector. Complimenten voor een mooi project dat past binnen de wijkversterkingsopgave Kuyperwijk, de Woonvisie Delft en de prestatieafspraken met de corporaties.’

Energiezuinig en levensloopbestendig

Alle 91 woningen worden energiezuinig gebouwd, de meeste nul-op-de-meter. Ze worden goed geïsoleerd en er komt een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte waardoor ze gasloos worden. Ook komen er zonnepanelen op de daken en in en bij de appartementen ook aan de balkons. Oplossingen als een waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten maken de duurzame woningen compleet. Daarnaast worden de woningen levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders – ook als ze minder mobiel zijn – langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een belangrijk punt voor de gemeente en voor Vidomes. De vraag naar levensloopbestendig wonen neemt toe door de vergrijzing en extramuralisering (het zoveel mogelijk op zichzelf laten wonen van mensen die zorg nodig hebben).

Verbeterde leefbaarheid

Daphne Braal: ‘Vidomes zet zich samen met woonwethouder Karin Schrederhof en gebiedswethouder wijkversterking Kuyperwijk Hatte van der Woude, in voor het verbeteren van de leefbaarheid, sociale draagkracht en een ruimtelijk aantrekkelijke omgeving in de Kuyperwijk. Het nieuwbouwproject krijgt een vriendelijke en open uitstraling naar de wijk. Denk aan de voordeuren aan de straat, zowel van de eengezinswoningen als van de appartementen, de open gevels en balkons aan de straatzijden, de tuinen met groene erfafscheidingen en de zorgvuldige inrichting van de woonomgeving. De energiezuinige bouw zorgt bovendien voor aantrekkelijke woonlasten voor de bewoners.’

Met de andere initiatieven in de Kuyperwijk, zoals op het Van Foreestplein en omgeving, het sociale (net)werk via DOEL en nieuwbouw aan de Teding van Berkhoutlaan, zorgt de gemeente samen met haar partners de Kuyperwijk voor een aantrekkelijke plek voor de bewoners.

Planning

De realisatie van de 68 appartementen en 23 eengezinswoningen in Delft is het derde project dat BAM Wonen dit jaar in opdracht van Vidomes uitvoert. BAM Wonen verwacht de eerste woningen aan Vidomes op te leveren in het tweede kwartaal van 2021.

 

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl