Gemeente Delft, Amvest en KondorWessels Vastgoed zetten belangrijke stap in herontwikkeling Gele Scheikunde

Gemeente Delft, Amvest en KondorWessels Vastgoed zetten belangrijke stap in herontwikkeling Gele Scheikunde

De gemeente Delft en ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde C.V. (Amvest en KondorWessels Vastgoed) zetten een volgende stap in de herontwikkeling van het Gele Scheikunde gebied. Wethouder Wonen Karin Schrederhof (gemeente Delft), CEO Heleen Aarts (Amvest) en directeur Richard Elbersen (KondorWessels Vastgoed) hebben hiervoor op donderdag 16 februari 2023 de anterieure overeenkomst getekend. In de herontwikkeling van Gele Scheikunde zijn plannen voor circa 300 energieneutrale woningen, commerciële ruimten en horeca. Hiermee draagt dit project bij aan de woningbouw- en werkopgave van de gemeente Delft en de regio. De bouw van Gele Scheikunde start naar verwachting medio 2024.

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst voor het project Gele Scheikunde zijn door de betrokken partijen afspraken vastgelegd over de herontwikkeling van het gebouwencomplex Gele Scheikunde. Het gaat om financiële afspraken, afspraken over planning, het proces van de planvorming en het programma. Met het ondertekenen van deze overeenkomst wordt de procedure voor het wijzigen van de bestemming opgestart en zal ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde C.V. het ontwerp verder vormgeven.

Wethouder Schrederhof: “Gele Scheikunde ligt op een plek waar de binnenstad overgaat in de TU Campus. Dit project levert een belangrijke bijdrage aan de ambities van Delft om meer woningen en arbeidsplaatsen te realiseren. Daarnaast geeft het een impuls aan de levendigheid in de buurt.”

Gele Scheikunde

Het bestaande gebouwencomplex Gele Scheikunde wordt getransformeerd naar een levendige buurt waar bestaande bouw gecombineerd wordt met nieuwbouw. De markante gevel van het gebouw blijft daarbij in stand. Het programma omvat zo’n 300 energieneutrale woningen, waarvan ten minste 15% sociale huurwoningen, ten minste 20% middenhuurwoningen en de rest zijn vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Ook komt er een horecafunctie in het voormalige auditorium en een aantal ruimtes waar kleinschalige commerciële voorzieningen mogelijk zijn. De bewoners en werknemers van de commerciële voorzieningen parkeren in één gezamenlijke parkeerkelder onder de gebouwen. Dit zijn voor de toekomstige bewoners en voor de hele buurt aantrekkelijke toevoegingen.

Heleen Aarts CEO Amvest namens de ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde: Met de ontwikkeling van Gele Scheikunde geven wij 300 huishoudens een fijn thuis op loopafstand van de Delftse binnenstad. Gele Scheikunde is uniek door de charmante combinatie van oud en nieuw en het diverse programma bestaande uit appartementen, grondgebonden woningen en aantrekkelijke commerciële functies. De herinrichting van de Michiel de Ruyterweg en de openstelling van het parkje aan de Julianalaan biedt daarbij extra kwaliteit voor de buurt en haar nieuwe bewoners.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl