Sleutel voor eerste bewoners duurzame appartementen Professor Schoemaker Plantage in Delft

Sleutel voor eerste bewoners duurzame appartementen Professor Schoemaker Plantage in Delft

Gebiedsontwikkelaar AM heeft samen met Vidomes 36 energiezuinige sociale huurappartementen opgeleverd in één van de duurzaamste wijken van Delft: de Professor Schoemaker Plantage. Jacco Maan, bestuurder Vidomes en Gilbert Kokenberg, directeur projecten AM overhandigden de eerste sleutel aan één van de blije bewoners.

“Ik woonde 43 jaar in een woning waarin het zonlicht ontbrak, dan is dit appartement met een eigen tuintje echt geweldig! Mijn oude huis is nog vooroorlogs, maar in dit appartement heb ik in de winter warme voeten dankzij de vloerverwarming. En van hier loop ik zo naar het centrum en heb ik gelijk elke dag mijn half uurtje beweging! Hier ga ik nooit meer weg.”

Nieuwe en duurzame buurt

Deze nieuwe, duurzame woonbuurt is ontwikkeld en gerealiseerd door AM op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen bevinden zich op korte afstand. BAM Wonen was verantwoordelijk voor de bouw.

Dick van Woenzel, projectontwikkelaar Vidomes: “De samenwerking tussen AM, Vidomes en BAM Wonen is erg goed verlopen. We hebben samen in een redelijk korte tijd een mooi project ontwikkeld en heel snel kunnen bouwen. Er is veel kwaliteit geleverd door BAM Wonen, zo waren er in totaal slechts 4 opleverpunten in de 36 appartementen. We zijn heel blij dat we hier, ook mede dankzij de gemeente Delft, hoogwaardige sociale huurwoningen hebben kunnen toevoegen aan de stad Delft.

Gericht op oudere doelgroep

De woningen zijn geschikt voor mensen van 55 jaar en ouder met een beperkte zorgvraag. De woningen zijn ook toegankelijk voor minder-valide personen. Dus ook wanneer bewoners minder goed ter been zijn, zijn de woningen zeer geschikt om zelfstandig in te kunnen wonen. In het project is er aandacht geweest voor doorstromers. Mensen die een eengezinswoning of groter appartement achterlieten, konden voorrang krijgen bij het toewijzen van een appartement in dit gebouw. Zo komen de grotere woningen die de senioren na hun verhuizing achterlaten vrij voor gezinnen.

Energiezuinig door zonnepanelen

De appartementen zijn, net als alle woningen in de Professor Schoemaker Plantage, Nul-op-de-Meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is, omdat de zonnepanelen op het dak net zo veel energie opwekken als dat de woning verbruikt. Elke woning heeft een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl