Vof Gasthuiskwartier sluit overeenkomst met BrabantWonen voor realisatie van betaalbare huurwoningen in Gasthuiskwartier ‘s-Hertogenbosch

Vof Gasthuiskwartier sluit overeenkomst met BrabantWonen voor realisatie van betaalbare huurwoningen in Gasthuiskwartier ‘s-Hertogenbosch

Vof Gasthuiskwartier, een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans, gaat samen met woningcorporatie BrabantWonen een impuls geven aan de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen in het centrum van ’s-Hertogenbosch. BrabantWonen koopt de voormalige zusterflat op de hoek Zuid-Willemsvaart / Tolbrugstraat van vof Gasthuiskwartier. Na de sloop van dit gebouw worden op deze locatie circa 115 sociale huur- en circa 20 koopappartementen gerealiseerd. Hiermee wordt de woonfunctie van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch versterkt met betaalbare en duurzame woningen.

Betaalbaar en duurzaam

De overeenkomst past binnen de afspraken om extra sociale huurwoningen toe te voegen aan de Bossche woningmarkt. Daar werkt BrabantWonen samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de Bossche corporaties en het Stedelijk Huurdersplatform hard aan. “We zijn erg blij dat we er met de Vof Gasthuiskwartier uit zijn gekomen om op deze mooie locatie, in de binnenstad, een fors aantal betaalbare en duurzame huurappartementen te kunnen realiseren. We willen aan de locatie Bloemenkamp ongeveer 115 appartementen bouwen voor één- of tweepersoonshuishoudens. Hier is grote behoefte aan in de stad. Daarnaast zetten we zwaar in op onze duurzaamheidsambities, waardoor ook de woonlasten betaalbaar blijven”, aldus Rob Bogaarts, directeur Klant & Samenleving van BrabantWonen.

Marcel Janssen, projectdirecteur Vof Gasthuiskwartier: “We nemen, samen met BrabantWonen, een mooie stap naar de volgende fase van het Gasthuiskwartier met een complementair woningaanbod. De ruim honderd sociale huurappartementen zijn een goede aanvulling op het huidige koopprogramma van het Gasthuiskwartier. Daarnaast willen we nog ongeveer 20 koopappartementen toevoegen aan deze locatie. De ambities van BrabantWonen op het gebied van uitstraling, duurzaamheid en energiezuinigheid sluiten uitstekend aan bij de ambities van het Gasthuiskwartier.”

Transformatie Zusterflat niet haalbaar

Een mogelijke transformatie van de voormalige zusterflat is onderzocht door BrabantWonen, maar deze bleek niet haalbaar. Het huidige gebouw voldoet niet aan de kwaliteitsnormen om het om te bouwen en kan onvoldoende voorzien in de gewenste ambities van BrabantWonen op het gebied van duurzaamheid. De verkenning en gesprekken met de gemeente zijn inmiddels opgestart met als doelstelling de locatie zo spoedig mogelijk te kunnen gaan herontwikkelen. “Het nieuwe gebouw wordt in ieder geval zeer energiezuinig. De herontwikkeling van de voormalige zusterflat zal zoveel mogelijk circulair worden uitgevoerd”, aldus Rob Bogaarts.

Gasthuiskwartier, ‘s-Hertogenbosch

Het ruim vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt getransformeerd naar een inspirerend woon-, winkel- werk- en verblijfsgebied. Er ontstaat een nieuw stuk Bossche binnenstad, waar oud en nieuw, rijksmonumenten en karaktervolle nieuwe woningen, één geheel vormen. Het gebied wordt in verschillende fasen gerealiseerd.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl