AXA IM Alts investeert in 313 huurappartementen in Binck City Park Den Haag

AXA IM Alts investeert in 313 huurappartementen in Binck City Park Den Haag

Wereldwijd belegger AXA IM Alts investeert namens haar klanten in 313 huurappartementen in natuurinclusief vastgoedproject Binck City Park aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Projectontwikkelaar en bouwer VORM en AXA IM Alts bekrachtigden op 16 februari 2022 de koop- en turnkeyovereenkomst voor de realisatie van blok 1.

Met de aankoop van de woningen door AXA IM Alts komt de realisatie van nieuwbouwproject Binck City Park – naar ontwerp van VMX Architect, OZ Architects en Braaksma & Roos – dichtbij. In het eerste kwartaal van 2022 start VORM Bouw met de realisatie van de totale ontwikkeling van 21.000m2, bestaande uit vier torens van respectievelijk 75 meter, 2 van 55 meter en een toren 43,5 meter hoog.

Betaalbaar wonen

Met de ontwikkeling van Binck City Park voegt VORM totaal 896 woningen toe aan de woningvoorraad van gemeente Den Haag. Met een divers woonaanbod is in Binck City Park plaats voor studenten, starters en middeninkomens. Zo worden er naast de door AXA IM Alts namens haar klanten geacquireerde 313 huurappartementen ook 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen gerealiseerd.

Natuurinclusief mixed-use gebouw

Binck City Park wordt een natuurinclusief gebouw met een mixed-use functie. Sander van der Wolf, Teamleider en Ontwikkelmanager bij VORM is enthousiast: “Leefbaarheid staat centraal, voor mens en dier. Hier komen wonen, werken, studeren en leisure samen. Tegelijkertijd leggen we een natuurinclusief dakpark aan, met biodiverse beplanting en verblijven voor vogels en insecten, zoals bijen, vlinders en rupsen.” De daken van Binck City Park worden uitgevoerd met waterretentiekratten ten behoeve van waterbuffering en -berging. Met het opgevangen regenwater wordt de daktuin bewaterd.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl