Bouwinvest koopt middenhuurwoningen in Binckhorst, Den Haag

Bouwinvest koopt middenhuurwoningen in Binckhorst, Den Haag

Projectontwikkelaar VORM heeft 198 woningen in het project Binck City Park in Den Haag verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. Van deze woningen worden 110 appartementen verhuurd in het middenhuursegment. Eerder kocht Bouwinvest al 212 woningen in de wijk Binckhorst van VORM. De projecten maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling De Binckhorst, waarbij het bedrijventerrein de komende jaren verandert naar een levendige stadswijk.

Het programma van Binck City Park bestaat uit ongeveer 900 woningen, verdeeld over 4 torens. Bouwinvest koopt Toren 2 gelegen aan de Kasteellaan, direct tegenover Kasteel De Binckhorst en het omliggende park.

“In Nederland is er een groeiend woningtekort, vooral in betaalbare woningen. Het is mooi om een deel van de oplossing te vinden in De Binckhorst. Samen met onze langetermijnpartner Bouwinvest en onze eigen bedrijven werken we dan ook aan betaalbaarheid door toevoeging van sociale en middenhuurwoningen in de woningvoorraad. Dat doen we regelmatig samen met Bouwinvest en dat ook nog eens op een kwalitatief hoogwaardige wijze“, aldus Hans Meurs, directeur van VORM.

“Huurders én institutionele investeerders zoeken naar betaalbare woonruimte. Betaalbaarheid is dan ook één van de pijlers van de groeistrategie van het Bouwinvest Residential Fund. Daar komt bij dat de grote vraag naar middenhuurwoningen onze aandeelhouders stabiele huurinkomsten oplevert. Meer bouwen en investeren is wat ons betreft de oplossing om te komen tot meer betaalbare huurwoningen. Ik ben dan ook bijzonder blij dat wij in korte tijd twee middenhuurprojecten in dit gebied aan de portefeuille kunnen toevoegen,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investment bij Bouwinvest.

De start van de bouw vindt plaats in 2022 en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2024. VORM Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.

3.5/5 - (2 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl