Heijmans transformeert Wijnhavenkwartier Den Haag

Heijmans transformeert Wijnhavenkwartier Den Haag

Heijmans heeft overeenstemming met de gemeente Den Haag en Universiteit Leiden voor de transformatie van de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag. De gebouwen aan de Turfmarkt/Schedeldoekshaven worden in meerdere fases herontwikkeld en omgebouwd tot een multifunctionele versterking van de Haagse binnenstad. De Faculteit Campus Den Haag van de Universiteit Leiden maakt met een van haar vestigingen onderdeel uit van de nieuwe invulling. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is beoogd afnemer van 132 van de 170 appartementen namens enkele pensioenfondsen. De contractwaarde van de eerste fase van deze gebiedsontwikkeling bedraagt circa € 65 miljoen.

“De ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier zorgt ervoor dat de aansluiting van het centraal station en de binnenstad wordt verbeterd. Het gebied vormt de schakel tussen de twee deelgebieden van de binnenstad. Met het aantrekken van de ‘Faculteit Campus Den Haag’ van de Universiteit Leiden is een belangrijke stap gezet in de verlevendiging van het gebied”, aldus wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag.

De bouw van fase 1 start medio 2014 en daarin worden 170 appartementen, 224 parkeerplaatsen, circa 1.000 m2 commerciële ruimte en ruim 13.000 m2 voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gerealiseerd. De eerste fase wordt medio 2016 afgerond.

Heijmans ontwikkelt en realiseert niet alleen de transformatie, maar neemt met ingang van 1 juli ook het tijdelijk beheer en de exploitatie van het complex op zich. Met de tijdelijke huisvesting van het Today Arts Festival wordt ook in de tijdelijke fase al invulling gegeven aan de gebiedsontwikkeling.

De ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier is een bewijs van de kracht van Heijmans als binnenstedelijk gebiedsontwikkelaar, mede opgebouwd door de ruim tien jaar geleden bij Heijmans ingebedde expertise van Proper-Stok.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl