Nieuwbouw 300 sociale woningen in Den Haag gestart

Nieuwbouw 300 sociale woningen in Den Haag gestart

De eerste paal voor de nieuwbouw aan de Pegasusstraat in de Binckhorst is geslagen op woensdag 21 april. Het voormalige industrie-bedrijventerrein Binckhorst transformeert naar een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. In het project Pegasusstraat realiseren Staedion en NU Projectontwikkeling, in samenwerking met Stebru, 300 sociale huurwoningen, waarvan twee torens van 40 en 70 meter hoog. Daarnaast wordt 620 m2 kantoorruimte, een parkeergarage en 3.550 m2 bedrijfsruimte toegevoegd.

Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion, vertelt: “Met dit project komt Staedion tegemoet aan de vraag naar meer betaalbare en energiezuinige woningen. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst.”

Wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling): “De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de realisatie van 300 sociale huurwoningen en een fors economisch programma levert het plan een belangrijke bijdrage aan de transformatie van de Binckhorst.”

Volgens algemeen directeur Michel Zaadhof van NU Projectontwikkeling is dit project uniek omdat het laat zien waartoe een goede samenwerking tussen een marktpartij en een woningcorporatie kan leiden: “Met dit project worden in één klap veel betaalbare woningen aan de woningvoorraad van de stad toegevoegd. Het is onze ambitie om in de regio, binnen het segment van betaalbare- en middendure woningen, een voortrekkersrol te blijven vervullen. Na de realisatie van het project Caland Dock in Laakhaven-West (550 betaalbare woningen), is ons team trots dat nu de bouw van Pegasus is gestart.”

De inpandige parkeergarage zorgt voor minder auto’s op straat. Daarbij zullen ook elektrische deelauto’s worden ingezet. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in het gebouw, wat uiteraard ook bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk. Staedion investeert hiermee in duurzame nieuwbouwwoningen. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Voor de bewoners wordt een gezamenlijke daktuin gerealiseerd. De verwachte opleverdatum van het complex is eind 2023.

2/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl