Provast verkoopt 655 woningen in Grotius Den Haag aan CBRE GI en a.s.r. real estate

Provast verkoopt 655 woningen in Grotius Den Haag aan CBRE GI en a.s.r. real estate

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, twee woontorens met 655 huurappartementen. Joint venture CBRE Global Investors en a.s.r. real estate verwerven namens het CBRE Dutch Residential Fund en a.s.r. Dutch Core Residential Fund de huurappartementen, commerciële ruimten en 240 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Het plan omvat voornamelijk middeldure huurappartementen en 20% huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens. Door dit programma toe te voegen op deze centrumlocatie wordt aangesloten bij de hoogbouwvisie van de gemeente Den Haag en de ambitie om meer mensen in het centrum te huisvesten.

Wethouder Boudewijn Revis (Wonen): ‘Dit is goed voor de toekomst van de stad, zoals ik die ook in mijn woonagenda presenteerde. Lagere-, middeninkomens en hogere inkomens, voor iedereen komen er appartementen. Daarmee wordt het een mooie mix op een fantastische plek in de stad. Dichtbij het centrum, dichtbij het openbaar vervoer, en om de hoek van het zakencentrum. Met de toekomstige overkapping over de A12 wordt het ook nog groen en stil.’

De woontorens zijn in Haagse stijl ontworpen door Winy Maas van architectenbureau MVRDV. De duurzame gebouwen van respectievelijk 100 en 120 meter hoog krijgen een transparante publieke ruimte op de begane grond met onder meer horeca en dienstverlening. Kenmerkend voor de appartementen zijn de spectaculaire buitenruimtes en het uitzicht dat bewoners wordt geboden over de stad en zee. De unieke locatie is op loopafstand van het Centraal Station en het historisch centrum. De appartementen die inspringen op de grote woningbehoefte, zullen naar verwachting medio 2022 worden opgeleverd. De bouw is in handen van bouwcombinatie J.P. van Eesteren en BESIX.

De twee woontorens vormen het startpunt van de complete make-over van het gebied ten oosten van station Den Haag Centraal, inclusief het gedeeltelijk overkappen van de Utrechtsebaan, zodat er een levendig en groen stadsplein ontstaat. De nieuwe torens zijn belangrijk voor de stadsentree van Den Haag en gaan zichtbaar bijdragen aan de imposante Haagse skyline. De Grotiusplaats ligt in het dynamische stationskwartier en vormt een belangrijke schakel tussen het station Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl