Saffier en Stebru gaan overeenkomst aan voor 136 woonzorgappartementen in project Maestro – Den Haag

Saffier en Stebru gaan overeenkomst aan voor 136 woonzorgappartementen in project Maestro – Den Haag

Stebru en Zorgorganisatie Saffier hebben een overeenkomst gesloten voor de verhuur en realisatie van 136 zorgappartementen in project Maestro in Den Haag. De twee partijen bouwen hiermee voort op de succesvolle samenwerking voor het zorg-wonen-project De Drie Linden dat in 2020 opgeleverd is aan het Westhovenplein in Moerwijk.

Annemiek Overboom (Voorzitter Raad van Bestuur Saffier): Wij kijken uit naar de realisatie van project Maestro waarin wij in 136 appartementen een goed en veilig thuis kunnen bieden aan mensen met dementie. We kijken uit naar een verdere samenwerking met deze wijk en in deze wijk, waar we al een lange geschiedenis hebben en waar we in ons ontmoetingscentrum aan het Randveen nu al een gewilde dagbesteding aanbieden. Onze samenwerking met Stebru biedt ons de kans om duurzame appartementen aan te kunnen bieden, waar wij goede, persoonsgerichte zorg kunnen leveren.

Robert Steenbrugge (Algemeen Directeur): “We zijn verheugd dat we een volgend project gaan maken met Saffier. Er is een groot tekort aan zorgwoningen en daarnaast draagt deze herontwikkeling , net als De Drie Linden, mooi bij aan de uitstraling van Den Haag Zuid-West.”

Maestro

Maestro komt in Bouwlust op de hoek van het Randveen en de Hengelolaan op de plek waar nu nog het oude Saffier zorgcentrum De Lozerhof staat. Het project gaat, naast de appartementen voor Saffier, bestaan uit 252 huur- en koopappartementen en komt daarmee op een totaal van 388 woningen. Maestro bestaat uit een toren van ongeveer 70m hoog met een semi-gesloten woonblok. De eyecatcher van het project wordt de natuurinclusieve daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en een rondje kunnen wandelen.

Zorg van nu en de toekomst

Met de ondertekening van de overeenkomst tussen Stebru en Saffier komt de realisatie van het zorgdeel van de nieuwbouw weer een stap dichterbij. Het gezamenlijke doel is ouderen als toekomstige bewoners, zo goed en zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen op deze locatie. Saffier zal aan het Randveen zorg gaan bieden aan ouderen met dementie. Hierbij ligt de focus op individuele aandacht, dagelijks betekenis geven en wordt zorg van nu en de toekomst ingezet. Om dit mogelijk te maken zal de organisatie een deel van de parterres zelf invullen. Oog voor wat telt, service en ondersteuning zijn hierbij sleutelwoorden en de faciliteiten zullen ook (deels) beschikbaar zijn voor wijkbewoners.

De planning is om medio 2022 te starten met de realisatie. Het project Maestro is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Saffier, KOW Architecten en Stebru.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl