Nieuwe en duurzame gebiedsontwikkeling in Deurne komt een stap dichterbij

Nieuwe en duurzame gebiedsontwikkeling in Deurne komt een stap dichterbij

De gemeente Deurne, gebiedsontwikkelaar AM en Voergroep Zuid hebben de intentie een nieuwe, duurzame gebiedsontwikkeling toe te voegen aan Deurne. Hiervoor start AM een haalbaarheidsonderzoek in overeenstemming met de gemeente en grondeigenaar Voergroep Zuid. De totale gebiedsvisie genaamd ‘De Groene Heerlijkheid’ omvat circa driehonderd woningen en appartementen. Deze visie komt tegemoet aan de grote behoefte aan nieuw woningaanbod in Deurne met zowel koop- als huurwoningen.

De Groene Heerlijkheid

De gebiedsvisie is uitgedacht op het bedrijventerrein tegen het spoor, waar nu Praxis en Welkoop gevestigd zijn (in de volksmond ‘het Boerenbondterrein’). Hierdoor wordt eveneens gekeken naar verplaatsing van deze retailers elders in de gemeente Deurne. Het woningaanbod in de huidige plannen bestaat uit in totaal circa driehonderd koop- en huurwoningen. Het betreft verschillende typen huizen met twee of drie woonlagen en ook komen er appartementen. De nieuwe woonlocatie krijgt een dorpse sfeer en gemoedelijkheid passend bij het huidige karakter van Deurne.

Hoge ambitie energie en comfort

Het uitgangspunt is om de woningen en appartementen duurzaam en gasloos te ontwikkelen met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. De aanleg van groene verbindingen en een groen hart als ook de aandacht voor biodiversiteit zijn elementen waardoor natuurinclusiviteit extra aandacht krijgt. De haalbaarheid, het ruimtelijke ontwerp van de woningen en het bestemmingsplan worden verder uitgewerkt en daarna in procedure gebracht.

Wethouder Marinus Biemans van Deurne is zich dagelijks bewust van het grote tekort aan woningen in zijn gemeente. “Met woningbouw op de ‘Boerenbondlocatie’ komt een lang gekoesterde wens tot uitvoering. De gebiedsvisie van AM vormt een startpunt om samen met betrokken partijen te streven naar een breed gedragen plan voor dit stukje Deurne.”

Adjunct-directeur Jaap van Engelshoven van AM als mede-initiatiefnemer. “Na de realisatie van het woongebied Façade in de Spoorzone zijn wij trots en verheugd de kans te krijgen om opnieuw een prachtig woongebied aan Deurne te kunnen toevoegen.”

AM en haar kernthema Gelukkig leven

Met de gebiedsontwikkeling De Groene Heerlijkheid wil AM invulling geven aan haar kernthema Gelukkig leven. Door de gebiedsvisie ‘De Groene Heerlijkheid’ zal een bedrijventerrein transformeren naar een fijne, toekomstbestendige buurt waar groen, ontmoeten en natuurinclusiviteit de dragers zullen zijn.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl