ABB Bouwgroep en gemeente Dordrecht geven startsein nieuwbouwproject Amstelwijck Park

ABB Bouwgroep en gemeente Dordrecht geven startsein nieuwbouwproject Amstelwijck Park

Op donderdag 17 september hebben wethouder Burggraaf van de gemeente Dordrecht en de heer Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep, het feestelijke startsein gegeven voor nieuwbouwproject Amstelwijck Park. Dit hoogwaardige woningproject komt op de locatie van het voormalige Refaja ziekenhuis. Onlangs tekenden ABB en de gemeente Dordrecht de overeenkomst. Inmiddels zijn de grote sloopwerkzaamheden in volle gang.

Nieuwbouwontwikkeling Amstelwijck Park

Het Refaja ziekenhuis, dat later werd omgedoopt tot Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Amstelwijck, is al enkele jaren niet meer in gebruik. ABB heeft de locatie aangekocht en heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Dordrecht. Op deze locatie wordt nieuwbouwproject Amstelwijck Park gerealiseerd dat zelfs voor de mooie stad Dordrecht van uitzonderlijke kwaliteit is.

In dit project komen natuur, saamhorigheid en ruimte om te verblijven samen. Er is bijzonder veel aandacht voor het openbaar gebied: de hofjes, autoluwe straten en het water tillen Amstelwijck Park naar een hoog niveau. Er komen verschillende type woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen en appartementen. Alle woningen zijn in het middelhoge tot hoge prijssegment. Zeinstra Veerbeek Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur. ABB verwacht later dit jaar de eerste (concept) beelden naar buiten te brengen.

Startsein Amstelwijck Park

De gemeente Dordrecht en ABB werken voor Amstelwijck Park samen. Die samenwerking wordt nu bezegeld met het startsein bij de projectlocatie. Wethouder Burggraaf vertelt: “Het is fijn samenwerken met ABB. Er worden grote stappen gezet in de voorbereiding van Amstelwijck Park. Een prachtige groene woonwijk met een diversiteit aan woningaanbod voor iedere Dordtenaar!” De heer Dekker vult aan: “Wij zijn er trots op dat we in deze mooie stad én specifiek in deze fijne wijk een hoogwaardig project mogen realiseren. Wij kijken ernaar uit om met de eerste fase in verkoop te gaan en de toekomstige kopers te ontmoeten. Want uiteindelijk ontwikkelen en bouwen we natuurlijk voor tevreden kopers!”.

Aanbod

ABB verwacht in het eerste kwartaal van 2021 te starten met de verkoop van fase 1. Op de website www.amstelwijckpark.nl is informatie te vinden over het project en kunnen geïnteresseerden hun e-mailadres achterlaten. Op die manier blijven geïnteresseerden op de hoogte en krijgen een nieuwsbrief zodra er meer informatie beschikbaar is. Te zijner tijd wordt de uitnodiging voor de start verkoop ook via de nieuwsbrief verstuurd.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl