Bouw tweede fase Stadswerven gestart

Bouw tweede fase Stadswerven gestart

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven (AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) heeft op woensdag 28 oktober het officiële startsein gegeven voor de bouw van de volgende fase van 23 eengezinswoningen op Stadswerven in Dordrecht. Alle woningen zijn verkocht.

Voormalige scheepswerf Biesbosch

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de rivieren het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en ruim 900 woningen.

Succesvolle verkoop

Fase 2 kan terug kijken op een succesvolle verkoopperiode. In een tijdsbestek van ca. 5 maanden was het hele project van 23 woningen uitverkocht. Er worden vijf verschillende woningtypen met afwisselende daken en gevelstenen in het hart van Stadswerven en aansluitend op de eerste fase gerealiseerd. De woonoppervlaktes variëren van 117 tot 130 m2 en de huizen beschikken standaard over drie slaapkamers met de mogelijkheid een extra slaapkamer op zolder te realiseren. Kopers hadden diverse keuzemogelijkheden met betrekking tot de uitbreiding van de woning, die daarnaast alle over een berging en een ruime tuin beschikken. Prijzen waren vanaf € 225.000 tot circa € 265.000 v.o.n. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De woningen worden volgens planning in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd. Momenteel wordt gewerkt aan de volgende fasen waarbij zowel appartementen en grondgebonden woningen in de markt worden gezet.

Op woensdag 28 oktober heeft Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, samen met wethouder Piet Sleeking en de bewoonster van bouwnummer 26, mevrouw Schneijdenburg, de eerste begane grond vloerplaat voor haar nieuwe woning gelegd.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl