Gebiedsontwikkeling Stadswerven in Dordrecht in volgende fase; deelplan The Yard met 44 woningen in verkoop

Gebiedsontwikkeling Stadswerven in Dordrecht in volgende fase; deelplan The Yard met 44 woningen in verkoop

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven (een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) is gestart met de verkoop van 44 nieuwe woningen, bestaande uit 34 appartementen en tien grondgebonden woningen, op Stadswerven in Dordrecht.

Luxe appartementen en karaktervolle stads- en havenwoningen

De wijk Stadswerven groeit verder met de komst van deelplan The Yard, dat wordt gerealiseerd tussen de Merwede en de toekomstige jachthaven aan het Wantij. Het is een deelplan met een stoere architectuur, afkomstig van het Dordtse architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. The Yard omvat een woningaanbod van 34 appartementen, verdeeld over twee appartementengebouwen, en tien grondgebonden stads- en havenwoningen. Er wordt een groot groen binnenhof gecreëerd, ontworpen door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, dat een extra tuin en ontmoetingsplek biedt aan bewoners. In het hof komt eveneens een half-verdiepte dubbellaagse stallingsgarage, waarin alle bewoners een eigen parkeerplek hebben.

Dockyard

Op de hoek van de Maasstraat met de Werf van Schouten komt appartementengebouw Dockyard van vijf woonlagen met in totaal negen luxe appartementen, dat tegenover de toekomstige jachthaven van het Wantij ligt. De woonoppervlaktes variëren vanaf 112 m2 tot en met 131 m2. De prijzen zijn vanaf € 495.800,- tot en met € 527.500,- v.o.n.

Shipyard

Na gebouw Americana is Shipyard het tweede grote appartementengebouw op Stadswerven met in totaal 25 woningen. Het complex is georiënteerd op de Beneden-Merwede met een vrij uitzicht over de rivier of de binnentuin, het Wantij en de stad aan de andere zijde. Alle buitenverblijven zijn op het zuiden gericht. Het gebouw heeft zeven verdiepingen met verschillende typen appartementen, die minimaal drie slaapkamers hebben. De zesde etage biedt ruimte aan twee appartementen met een bijzonder grote buitenruimte van ruim 100 m2. In Shipyard variëren de woonoppervlaktes van 127 m2 tot en met 249 m2 voor het penthouse dat op maat kan worden ingedeeld. Prijzen zijn vanaf € 535.800,- tot en met € 1.300.000,- v.o.n. voor het penthouse.

Haven- en stadswoningen

Verder worden in het plan vier havenwoningen langs de kade van de toekomstige jachthaven gerealiseerd, met een architectuur die appelleert aan de pakhuizen van vroeger. Om maximaal van het uitzicht te kunnen genieten, is in de architectuur rekening gehouden met veel glas in de gevel. De zes stadswoningen met drie woonlagen vormen een kleinschalig, aaneengesloten blok met een statige architectuur. Bij deze woningen is er de keuze de woonkamer op de begane grond of eerste verdieping te situeren. De huizen hebben een woonoppervlakte vanaf 136 m2 tot en met 167 m2 en prijzen zijn vanaf € 422.500,- tot en met € 578.750,- v.o.n.

Zowel de appartementen als de kadewoningen zijn aangesloten op de HVC Stadsverwarming. In de Huisvuilcentrale (HVC) wordt huisvuil omgezet in stadsverwarming. Hierdoor zijn de aangesloten woningen duurzaam en klaar voor de toekomst. De woningen worden gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Zuidwest.

Stadswerven

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de twee rivieren: het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad van Dordrecht wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en circa 900 woningen. Hiervan zijn er inmiddels ruim 150 in aanbouw of gerealiseerd.

Gelukkig Leven

Met Stadswerven geeft AM invulling aan haar kernthema Gelukkig Leven. Bewoners kunnen op Stadswerven genieten van een waterrijke en rustige leefomgeving met horeca en culturele voorzieningen nabij. De voorzieningen van de bruisende binnenstad zijn in enkele autominuten te bereiken. Dit jaar wordt begonnen met de bouw van de brug voor voetgangers en fietsers, die Stadswerven direct met de binnenstad verbindt. Hiermee kunnen bewoners straks van Stadswerven naar de historische binnenstad lopen of fietsen. Ook zijn er goede aansluitingen met het omliggende (water)wegennet.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl