Trivire en Trebbe bereiken hoogste punt bouw 30 appartementen en 18 eengezinswoningen Patersweg Oud Krispijn in Dordrecht

Trivire en Trebbe bereiken hoogste punt bouw 30 appartementen en 18 eengezinswoningen Patersweg Oud Krispijn in Dordrecht

Op vrijdag 18 juni 2021 bereikten Trivire en Trebbe na een bouwtijd van zes maanden het hoogste punt van de bouw van 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg in Oud Krispijn in Dordrecht. Een belangrijke mijlpaal in de bouw, die traditiegetrouw gevierd werd met de bouwplaatsmedewerkers.

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “We zijn bij Trivire ontzettend blij en trots op het verloop van de bouw van in totaal 48 nieuwe woningen. Indrukwekkend hoe snel het gaat En wat wordt het mooi. Ik kijk dan ook uit naar de oplevering van de woningen. Want met deze nieuwe woningen leveren we als woningcorporatie samen met Trebbe een belangrijke bijdrage aan het verlagen van de druk op de woningmarkt. En belangrijker nog: we geven mensen een mooi nieuw thuis op een bijzondere plek”.

Johan Bombach, directeur bij Trebbe Wonen: “De bouw verloopt soepel en erg snel. Dat is een direct resultaat van een hele fijne samenwerking met Trivire. Ik ben daar trots op en blij dat we nu ook stilstaan bij het hoogste punt. Op naar de oplevering!”

Bijzonder snelle bouw

De bouw startte begin januari 2021 en twee weken later stond het casco van de woningen al overeind. De eerste 18 woningen worden nog voor de zomer van 2021 opgeleverd. Als alles voorspoedig verloopt, dan is het totale project eind 2021 volledig afgerond. Met de afronding van het project worden 48 woningen toegevoegd aan de Dordtse woningmarkt en dat is belangrijk want er is een enorme vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen.

Over Oud Krispijn

Oud Krispijn is een wijk direct ten zuiden van de binnenstad van de gemeente Dordrecht. Het is de eerste stadsuitbreiding ten zuiden van de spoorlijn Dordrecht-Rotterdam. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren dertig volgens de tuinstadgedachte met bomenrijke singels, gekromde lanen, zichtassen op de Grote Kerktoren, voortuinen met hagen en een rijke architectuur. De laatste jaren is veel geïnvesteerd om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Naast het verbeteren van de woningvoorraad heeft er ook een grote investering plaatsgevonden in het openbare gebied: er is meer ruimte gecreëerd voor groen, speelruimten en parkeren.

De woningen en de appartementen; goed ingepast in de omgeving

Trivire en Trebbe realiseren gezamenlijk 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg. A3 Architecten uit Rotterdam heeft het ontwerp getekend. Zij zijn erin geslaagd de woningen en appartementen een eigen identiteit mee te geven zonder de samenhang met de omliggende bebouwing te verliezen. Er is gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud Krispijn kenmerkt. Dit is terug te zien in de ingetogen baksteenarchitectuur met zorgvuldige detaillering en mooie metselwerkverbanden.

Duurzaam en betaalbaar

Zowel de woningen als de appartementen worden duurzaam. De woningen en appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en een betaalbare woning.

Huis kopen Dordrecht

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl