AM geeft startsein bouw 201 sociale huurwoningen in gebiedsontwikkeling OP ENKA in Ede

AM geeft startsein bouw 201 sociale huurwoningen in gebiedsontwikkeling OP ENKA in Ede

Gebiedsontwikkelaar AM heeft het startsein gegeven voor de bouw van 201 sociale huurwoningen in de gebiedsontwikkeling OP ENKA in Ede. De woningen zijn afgenomen door woningcorporatie Woonstede. Het appartementengebouw komt direct naast het nieuwe, toekomstige intercity station Ede-Wageningen. De ontwikkeling is onderdeel van de afspraken met de gemeente Ede om 365 woningen voor huurders of kopers met lagere inkomens te realiseren in OP ENKA. AM geeft hiermee eveneens invulling aan een inclusieve woonwijk.

OP ENKA

Met de gebiedsontwikkeling OP ENKA geeft AM invulling aan haar kernthema’s Stad- en gebiedmaker en Inclusieve stad. Het tientallen hectaren grote industrieterrein is nieuw leven ingeblazen. OP ENKA is al jaren in ontwikkeling en er zijn verschillende woonbuurten ontstaan, elk met een eigen karakter en in een boeiende mix van nieuw- en oudbouw. Met de realisatie van de sociale huurwoningen geven AM en Woonstede invulling aan de gestelde ambities voor OP ENKA, waaronder voorzien in de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen. De huurwoningen vormen daarbij een mooie aanvulling op het woonprogramma van OP ENKA.

Ontwerp en realisatie

Het ontwerp van de huurwoningen komt van MIX architectuur uit Ede. De bouw is in handen van BAM Wonen. Oplevering van deze woningen is voorzien eind 2022.

OP ENKA heeft een directe verbinding met de natuur van de Veluwe en een goede aansluiting met het openbaar vervoer, zeker met de komst van het nieuwe intercitystation Ede-Wageningen. OP ENKA omvat in totaal straks circa 1.500 woningen en een commercieel en maatschappelijk programma, met onder meer een basisschool die dit schooljaar is geopend. Op dit moment zijn circa 1.100 woningen opgeleverd of in aanbouw.

Huis kopen Ede

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl