AM start verkoop 55 karakteristieke ‘muurwoningen’ in gebiedsontwikkeling OP Enka, Ede

AM start verkoop 55 karakteristieke ‘muurwoningen’ in gebiedsontwikkeling OP Enka, Ede

Gebiedsontwikkelaar AM is de verkoop gestart van 55 bijzondere woningen in deelplan ‘In de Fabriek’ in gebiedsontwikkeling OP Enka in Ede. De huizen hebben unieke gevelbreedtes en verdiepingshoogtes. Het merendeel van de woningen wordt gerealiseerd tegen de oude fabrieksmuur, die in ere wordt hersteld. Dit is een van de acht overgebleven historische onderdelen in Op Enka. De voltooiing door AM van de gebiedsontwikkeling OP Enka, met circa 1.300 woningen, komt in zicht. ‘In de Fabriek’ is een van de laatste deelplannen die hier wordt gerealiseerd.

OP Enka

OP Enka is al jaren in ontwikkeling. Het overgrote deel van de gebiedsontwikkeling is inmiddels bewoond. Diverse monumentale gebouwen hebben na een grondige renovatie een nieuwe functie gekregen. De combinatie van oud en nieuw, de aandacht voor detail van zowel de woningen als de openbare ruimtes, geeft de wijk een bijzonder karakter. Daarnaast heeft OP Enka een directe verbinding met de natuur van de Veluwe, een goede aansluiting met het openbaar vervoer door de ligging naast station Ede-Wageningen, en ook met de binnenstad van Ede. OP Enka omvat in totaal straks circa 1.300 woningen en een commercieel programma van circa 30.000 m2. Op dit moment zijn circa 1.000 woningen opgeleverd of in aanbouw.

Unieke gevelbreedtes

Het woningaanbod van In de Fabriek bestaat uit 41 woningen in zes verschillende typen, die worden gerealiseerd tegen de historische Carrémuur. Daarnaast komen er veertien geschakelde herenhuizen aan een groen woonhof. Het huidige gevelritme van de Carrémuur is maatgevend voor de nieuw te realiseren woningen. Hierdoor krijgen de huizen woningbreedtes van circa 6,5 meter tot circa 8,8 meter en plafondhoogtes van circa 3,7 meter. De royale woonoppervlaktes van 163 m2 tot circa 225 m2 en het behoud van het historische karakter van het gebouw, zorgen voor een ultieme woonbeleving. De prijzen van de woningen variëren van € 444.900,- tot en met € 639.900,- v.o.n. Het ontwerp is afkomstig van Joep van der Veen van Bokkers van der Veen Architecten. De realisatie is in handen van Reinbouw uit Dieren.

Duurzaam en comfortabel wonen

Alle woningen van In de Fabriek zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en maken gebruik van biowarmte (duurzame warmte uit biomassa vanuit de nabij gelegen energiecentrale in plaats van uit aardgas). Met deze voorzieningen behalen de huizen een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van nul en deze dragen bij aan een gunstig en comfortabel binnenklimaat en een lagere energierekening.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan het thema ‘Gelukkig Leven’. OP Enka heeft een rustige en ruime opzet met een grote diversiteit aan woningtypen. De locatie heeft door het behoud van diverse monumenten een bijzonder historisch karakter en bevindt zich nabij diverse natuurgebieden. OP Enka heeft voorzieningen als een school, horeca en gymzaal en de gezellige binnenstad van Ede ligt op enkele autominuten afstand. OP Enka biedt bewoners hiermee een fijne woon- en leefomgeving.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl