Stap verder met nieuwbouw sociale huurappartementen en starterswoningen

Stap verder met nieuwbouw sociale huurappartementen en starterswoningen

Op de plek van de voormalige basisschool De Hink Stap Sprong in Eemnes worden nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om 29 sociale huurappartementen die verhuurd gaan worden door de Alliantie en 9 starterswoningen (koop). Op maandag 7 juni 2021 ondertekenden wethouder Th. Reijn en de heer J. van Barneveld – directeur van de Alliantie Ontwikkeling – hiervoor een koopovereenkomst. Als alles volgens plan verloopt start de woningbouw begin 2022. De opleveringen staan gepland voor eind 2023.

De 29 sociale huurappartementen worden voorzien van 2 of 3 kamers. 7 van de 9 starterswoningen hebben een prijs van maximaal € 285.000,- v.o.n. en 2 woningen gaan maximaal € 330.000,- v.o.n. kosten. Wethouder Theo Reijn: ¨Ik ben ontzettend blij met deze mijlpaal in het woningbouwproject Hink Stap Sprong. Het college vindt het belangrijk dat onze inwoners in iedere levensfase een passende woning kunnen vinden. Daarom onderzoeken we momenteel nog of er een regeling mogelijk is waarbij deze woningen straks nóg beter bereikbaar zijn voor starters in Eemnes.¨

Planning Hink Stap Sprong en De Hilt

De woningbouwplannen voor zowel de Hink Stap Sprong als De Hilt zijn in juni 2020 al door de gemeenteraad vastgesteld. Op dit moment wordt er voor beide locaties gewerkt aan een bestemmingsplan. Beide bestemmingsplannen worden vanaf half juni ter inzage gelegd.

De locatie Hink Stap Sprong bevindt zich aan de Aartseveen 96 in Eemnes. Voor de woningen kan nog niet worden ingeschreven.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl