AM krijgt groen licht op ontwerp twee nieuwe woontorens in Eindhoven

AM krijgt groen licht op ontwerp twee nieuwe woontorens in Eindhoven

De plannen van gebiedsontwikkelaar AM voor twee woongebouwen in Lichthoven te Eindhoven komen steeds dichter bij realisatie. Het ontwerp is door de Supervisor van de gemeente Eindhoven, Kees Christiaanse (KCAP), goedgekeurd. Het plan betreft twee woontorens bestaande uit circa 250 appartementen van respectievelijk 75 en 28 meter hoog, inclusief een verdiepte parkeergarage. Hiermee komt wonen in het nieuwe woon- en werkdistrict Lichthoven steeds dichterbij. De goedgekeurde plannen worden binnenkort voorgelegd aan de bewoners en overige belanghebbende uit de omgeving. De participatie vindt online plaats in lijn met de richtlijnen van het RIVM.

Twee woontorens ten oosten van The Student Hotel

De twee woontorens komen te liggen in Lichthoven bij het station en maken onderdeel uit de zuidelijke Spoorzone. Ze verrijzen straks ten oosten van The Student Hotel, welke is opgeleverd in 2017 en mede is ontwikkeld door AM. De woontorens grenzen direct aan een tijdelijk parkeerterrein van The Student Hotel en het braakliggende terrein tussen het treinspoor en het hiervoor genoemde tijdelijke parkeerterrein. Het plan voorziet momenteel in 200 tot circa 250 huur- en koopappartementen, welke variëren in grootte: van circa 40 m2 tot 200 m2.

De woontoren aan de spoorzijde zal met circa 75 meter hoogte een gelijke hoogte hebben als The Student Hotel. Het lagere woongebouw dat direct grenst aan de Stationsweg sluit met de circa 28 meter hoogte goed aan bij de bestaande woongebouwen, die zich aan de zuidzijde van de Stationsweg bevinden. Bij het hogere gebouw van 75 meter ligt de architectonische nadruk op verticale vormen in lijn met The Student Hotel. Bij het tweede gebouw aan de Stationsweg ligt de nadruk op horizontale lijnen, waarmee het ontwerp aansluit op de architectuur van het naastgelegen kantoorgebouw, dat ook door AM wordt ontwikkeld. Het ontwerp van de twee woontorens is van Architekten Cie.

De verwachting is dat de twee gebouwen in 2024 worden opgeleverd. De start bouw is naar verwachting in 2022.

Groen, veilig en duurzaam

Door deze aanvullende ontwikkeling zal het nieuwe woon- en werkdistrict Lichthoven de komende jaren transformeren in een aantrekkelijk, groen, veilig en duurzaam nieuw Eindhoven. Het gebied wordt leefbaar en er wordt ingezet op het maximaal behouden van het groen in het gebied. Daarbij wordt extra groen toegevoegd in het semi-openbare gebied. De ambitie is duurzame energiesystemen toe te passen en groene gevels toe te voegen bestaande uit pergola’s.

Participatie

Het plan bevindt zich in de fase van het schetsontwerp. Op basis van het huidige ontwerp wordt het plan nog verder uitgewerkt voordat de bestemmingsplanprocedure kan worden gestart. AM gaat binnenkort met de buurt en overige belanghebbenden in overleg door een online participatietraject. De betrokkenen zullen hierover worden bericht.

AM en het maatschappelijke thema Stad- en gebiedmaker
Met de twee woontorens geeft AM invulling aan haar maatschappelijke kernthema Stad- en gebiedmaker. Lichthoven transformeert naar een leefbaar en aantrekkelijk nieuw stuk stadsdistrict midden in de stedelijke context van Eindhoven.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl