Heijmans geselecteerd als partner gebiedsontwikkeling Humperdincklaan in Eindhoven

Heijmans geselecteerd als partner gebiedsontwikkeling Humperdincklaan in Eindhoven

Heijmans is door woningcorporatie Woonbedrijf geselecteerd als partner voor het plan gebiedsontwikkeling Humperdincklaan in Eindhoven. Het project omvat het ontwikkelen en realiseren van circa vijfhonderd huur- en koopwoningen en heeft een waarde van ruim € 100 miljoen.

Met het project wordt een impuls gegeven aan het stadsdeel Gestel en extra betaalbare woonruimte gecreëerd voor uiteenlopende doelgroepen. Heijmans is geselecteerd vanwege de uitvoerige kennis en ervaring die het bedrijf heeft met gebiedsontwikkeling en herstructurering van wijken. Hiermee heeft Woonbedrijf de kennis op het gebied van infrastructuur, ontwikkeling en bouwen onder één paraplu aan het project verbonden. Het voorstel van Heijmans voor de inzet van deze disciplines en de wijze van samenwerking in het project, is positief ontvangen. De komende maanden werken beide partijen gezamenlijk de projectplannen verder uit.

Het plan betreft de locatie van het voormalige Grafisch Lyceum en de voormalige Internationale School tussen de Karel de Grotelaan en Humperdincklaan en de aangrenzende locatie aan de rotonde in Eindhoven. Op deze plek willen Woonbedrijf en Heijmans in nadere afstemming met de gemeente Eindhoven gefaseerd circa vijfhonderd koop- en huurwoningen ontwikkelen en realiseren voor het sociale en middensegment.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl