Bewoners Thomas de Keyserstraat in Enschede starten bouw met toekomstdroom

Bewoners Thomas de Keyserstraat in Enschede starten bouw met toekomstdroom

Gisteren ging de schop in de grond aan de Thomas de Keyserstraat in de gemeente Enschede. Van Wijnen start hier met de bouw van 45 duurzame, betaalbare woningen. De wensenkist met wensen van bewoners kreeg een plekje onder het fundament van het gebouw. Domijn en Van Wijnen gaven hiermee een symbolisch startsein.

¨Een thuis waar de lach overheerst, liefde veelvuldig word gedeeld en het leven met alle ups en downs wordt gevierd. Kortom een stabiele vervolgstap voor mij en m´n kleine meid.¨
Dat is de wens van mevrouw Leus, één van de nieuwe bewoners die enorm zin heeft om straks haar intrek te nemen in haar nieuwe woning. Lucas Fransen, manager Wonen: “Dit jaar viert Domijn haar 100-jarig bestaan. Daarom vonden we het een mooie, symbolische gedachte om een wensenkist te maken. Hoe leuk is het dat een volgende generatie deze kist over 100 jaar weer opgraaft? “ Marleen Mokkink, directeur Van Wijnen Eibergen, vult aan: “Het is natuurlijk fantastisch dat we op deze wijze samen stil kunnen staan bij twee mooie mijlpalen. Ons team staat te trappelen om er iets moois van te maken!”

Van Wijnen bouwt voor Domijn twee flatblokken met 45 galerijwoningen

Eén blok met 16 woningen en één blok met 29 woningen, ontworpen door PR8 architecten.
De galerijwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 63m2. En iedere woning heeft twee slaapkamers, een balkon en een eigen berging. De appartementen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Omdat daar steeds meer vraag naar is.

De woningen zijn duurzaam en energieneutraal

Ze zijn zo ontworpen dat het woondeel aan de straatkant ligt, op het zuiden. De slaapkamers bevinden zich aan de rustige en koelere galerijzijde, op het noorden. Daardoor is het fijn slapen in de zomer. In de woningen zit een warmtepomp die ook voor koeling zorgt. En elke woning heeft ook zonnepanelen. Door deze toepassingen zijn de woningen ´all electric´ en bijna energieneutraal.

In het najaar zijn de woningen klaar

In maart 2022 ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe stek. De bouw is een stap naar Stadsveld als groene wijk met gevarieerde woningtypes. Klaar voor de toekomst!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl