Bouw betaalbare woningen Nieuwe Fenne van start

Bouw betaalbare woningen Nieuwe Fenne van start

Onlangs is ontwikkelende bouwer Trebbe gestart met de bouw van twintig woningen Nieuw Fenne. Bijzonder is dat de woningen vanuit een vergaande visie op industrialisatie gerealiseerd worden en zeer compleet en toch uiterst betaalbaar zijn met verkoopprijzen van € 210.000, – en € 225.000, -. Met de ontwikkeling en bouw van Nieuw Fenne komt Trebbe tegemoet aan de almaar toenemende vraag naar betaalbare, complete woningen.

Nieuw Fenne expliciet bedoeld voor jonge gezinnen, starters en alleenstaanden

Aan de Wicher Nijkampstraat en de Tuinbouwstraat in Enschede waar voorheen duplexwoningen stonden, ontwikkelde Trebbe Nieuw Fenne. Om jonge gezinnen, starters en alleenstaanden een kans op de woningmarkt te geven is ingezet op de ontwikkeling van twintig complete betaalbare eengezinswoningen, bestemd voor de sociale koop. De interesse in de woningen was groot, ruim 800 geïnteresseerden meldden zich. De woningen waren dan ook binnen enkele weken allemaal verkocht. Hein Stooker, directeur projectontwikkeling: “Het is ons gelukt deze woningen betaalbaar in de markt te zetten, dankzij de inzet van ons product Trebbe PuurWonen. Met PuurWonen streven we ernaar woningen echt bereikbaar te maken voor de doelgroep die in het gedrang komt op de woningmarkt. Daar komt bij dat wij als Trebbe ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en maatschappelijke waarde laat zich niet altijd in geld uitdrukken. Nu kunnen twintig starters, gezinnen en alleenstaanden carrière maken op de woningmarkt, waar dat anders misschien niet had gekund.”

‘Twintig huishoudens kunnen hier een wooncarrière maken waar dat anders misschien niet had gekund’

Betaalbare woningen snel ontwikkeld en gerealiseerd met Trebbe PuurWonen

De woningen zijn met inzet van Trebbe PuurWonen ontwikkeld. PuurWonen biedt een volledig uitgeengineerd product en is nagenoeg volledig geïndustrialiseerd. De woningen worden gerealiseerd met GevelKlaar; een kant-en-klare gevel voor de woningen. Dit systeem bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met kozijnen en keramische steenstrips. De steenstrips worden volledig gerobotiseerd aangebracht. Ondanks het geautomatiseerde productieproces ontstaat er een authentieke gevel waardoor het vertrouwde straatbeeld van gemetselde woningen ook in details intact blijft. Ook wordt de prefab trapmodule ingezet. De trappen worden geprefabriceerd en al voorzien van gevulde leidingkokers. Op de bouwplaats worden de modules als één geheel in de woning gehesen en afgemonteerd. Deze geïndustrialiseerde toepassingen dragen bij aan een sneller en efficiënter bouwproces. En wanneer de processen efficiënter zijn, uren effectiever ingezet kunnen worden en de doorlooptijd korter is, dan wordt de kostprijs beheersbaar.

Nieuw Fenne; goed ingepast, compleet, betaalbaar en duurzaam

De woningen zijn ontworpen door Peters & Lammerink architecten. Er is gekozen voor een robuuste metselwerkarchitectuur die goed aansluit op de omliggende omgeving en tegelijkertijd hebben de woningen een eigen identiteit. Aan de Wicher Nijkampstraat worden negen woningen gebouwd en aan de Tuinbouwstraat komen elf woningen. Er worden in totaal twee verschillende types woningen gerealiseerd. Een woningtype met twee slaapkamers en een woningtype met drie slaapkamers. De woningen zijn met een EPC van 0,2 50% duurzamer dan de wettelijke norm, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp. Dat betekent betaalbare woonlasten en een hoog wooncomfort.

Over de bouw

Inmiddels is Trebbe gestart met de bouw van Nieuw Fenne. Naar verwachting wordt de laatste woning in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Naast Nieuw Fenne realiseert Trebbe in dezelfde buurt twaalf portiekwoningen voor woningcorporatie Domijn. De woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ook deze woningen worden industrieel geproduceerd, maar dan met inzet van het concept NieuwePortiek. Naar verwachting krijgen de bewoners van deze woningen hun sleutel in het voorjaar van 2022.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl