Bouw twintig nieuwe sociale huurwoningen in Enschede gestart

Bouw twintig nieuwe sociale huurwoningen in Enschede gestart

Deze week is de bouw gestart van twintig nieuwe en zeer duurzame woningen door ontwikkelende bouwer Trebbe. In de wijken Stroinkslanden en Stadsveld van de gemeente Enschede worden de woningen gerealiseerd voor woningcorporatie De Woonplaats. In augustus werden de omwonenden van de drie bouwlocaties bijgepraat over de plannen tijdens een inloopbijeenkomst. Nu gaat de bouw ook echt van start. Deze week starten de funderingswerkzaamheden. Vervolgens worden de funderingsbalken gelegd en de casco’s (het geraamte van de woning) opgebouwd. Naar verwachting worden de sleutels in het voorjaar van 2021 uitgegeven.

Hans Jannink, sr. projectmanager / programmamanager De Woonplaats: “Door op drie verschillende locaties één aannemer in te zetten bouwen we als woningcorporatie efficiënter en goedkoper, een mooie duurzame toevoeging voor ons woningbezit in de wijken Stroinkslanden en Stadsveld.”

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “Samen met De Woonplaats geven we invulling aan de toenemende vraag naar goede, betaalbare woningen. De woningen zijn een voorbeeld van toekomstbestendigheid; ze zijn goed ingepast in de omgeving door een gevarieerd ontwerp van Beltman Architecten, kennen een hoog wooncomfort en zijn zeer energiezuinig door het gebruiksvriendelijke installatieconcept. En niet in de laatste plaats: De woningen zijn vanuit een prettige samenwerking met De Woonplaats ontwikkeld. Het is fijn om met De Woonplaats te bouwen in onze eigen woonplaats.”

Over de woningen

Alle woningen hebben drie slaapkamers en een mooie tuin. De woningen worden duurzaam en daardoor zeer comfortabel voor de toekomstige bewoners. Zo hebben de woningen elektrische convectoren, zonnepanelen en een tapwaterwarmtepomp. De verhuur van de woningen start deze maand nog en gebeurt door middel van loting via de website van De Woonplaats. Alle woningen worden verhuurd in het sociale huursegment tot € 737,14 per maand.

Stadsveld

In de wijk Stadsveld worden op de hoek van de Adriaan van Ostadestraat en Aert van der Neerstraat tien nieuwe woningen gebouwd. Dit was tot nu toe een braakliggend terrein van de oude muziekschool. Vier woningen komen aan de zijde van de Adriaan van Ostadestraat en zes woningen komen aan de zijde van de Aert van der Neerstraat. Ook worden er zestien parkeerplaatsen gerealiseerd.

Stroinkslanden

In Stroinkslanden worden de woningen aan de Hasmanlanden en Hanenberglanden gebouwd. Op deze plekken zijn eind 2018 de oude woningen gesloopt. Dit zijn mooie zichtlocaties. Daarom worden hier woningen met twee lagen en een kap gebouwd. Zo ontstaat een mooie woondifferentiatie, iets waar De Woonplaats afgelopen jaren al hard aan heeft gewerkt in de wijk.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl