Trebbe en Leyten realiseren 230 studentenwoningen op de campus van Universiteit Twente

Trebbe en Leyten realiseren 230 studentenwoningen op de campus van Universiteit Twente

De realisatie van 230 tijdelijke woningen op de campus van de Universiteit Twente is een gezamenlijk initiatief van De Veste Studentenhuisvesting, Universiteit Twente en Trebbe-Leyten. Bijzonder is dat dit plan, ingegeven door een acuut tekort aan studentenwoningen in Enschede bij het begin van het collegejaar, binnen slechts een aantal maanden tot stand is gekomen. Trebbe-Leyten draagt zorgt voor de realisatie van de woningen, de Universiteit Twente stelt de locatie ter beschikking en De Veste faciliteert de verhuur aan de studenten.

De woningen hebben een oppervlakte van ca. 28 m2, en beschikken over een eigen douche, toilet, keuken en voordeur. Studenten kunnen de woningen compleet ingericht afnemen en huurtoeslag aanvragen is mogelijk.Zowel nationale als internationale studenten komen in aanmerking voor deze tijdelijke woningen. Studenten met een spoedaanvraag krijgen voorrang.

Inmiddels is gestart met de fundering en de verwachting is dat de woningen in februari 2022 in gebruik kunnen worden genomen. De woningen worden ten minste voor de komende zeven jaar ingezet voor de huisvesting van studenten.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl