Startsein bouw 33 energiezuinige en gasloze woningen De Eilanden in Hoog Dalem

Startsein bouw 33 energiezuinige en gasloze woningen De Eilanden in Hoog Dalem

Gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans geven op 24 september het startsein voor de realisatie van 33 woningen in het waterrijke deelgebied ‘De Eilanden’ in Hoog Dalem in Gorinchem. Deze uitbreiding wordt samen met de kopers en betrokkenen van het project op feestelijke wijze gevierd. Nagenoeg alle woningen van deze fase zijn verkocht.

Toekomstbestendig en naar eigen wens in te delen

Deze fase (2.2) bestaat uit 33 energiezuinige en gasloze eengezinswoningen, die zijn voorzien van zonnepanelen en een elektrische combiwarmtepomp die de woning zowel kan verwarmen als koelen. De warmtepomp en een goede isolatie van de woning, alsmede de opwekking van duurzame elektriciteit met behulp van zonnepanelen, zorgen voor een zeer energiezuinige woning. Bewoners beschikken hiermee over een comfortabele en toekomstbestendige woning.

De huizen zijn geheel naar eigen wens aan te passen met de woonconfigurator. Dit is een online tool die de mogelijkheid biedt een indeling naar wens te kiezen en en/of ruimtevergrotende opties toe te passen. Het resultaat van de zelf samengestelde woning wordt inclusief prijzen en tekening direct weergegeven in de tool.

Het woningprogramma bestaat uit een mix van rijwoningen variërend van 115 m2 tot en met 163 m2 (van 5,4 meter, 5,7 meter of van 6 meter breed). De woningen beschikken over diepe tuinen. De vier twee-onder-één-kapwoningen met garage variëren van 170 m2 tot en met 179 m2. Daarnaast komt er nog één vrijstaande woning met garage. De twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen liggen op grote kavels met tuinen op het zuiden en uitzicht op het water en/of het groen.

Het ontwerp van de woningen komt van Weusten Liedenbaum Architecten en heeft veel details en een eigentijds kleurenpalet. Afwisseling in dakvorm en -hoogte zorgen ervoor dat elke straat een eigen karakter krijgt.

De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hoog Dalem ligt tegen de weilanden van Gorinchem aan en vlakbij het water van de Boven Merwede. De wijk krijgt een uitgesproken groen en waterrijk karakter en ligt tegelijkertijd op korte afstand van de oude binnenstad en diverse voorzieningen als scholen, winkels en zorg. Met komst van het nieuwe winkelcentrum is Hoog Dalem een volwaardige en ook een van de meest populaire woonwijken van Gorinchem geworden.

De eerste woningen in De Eilanden zijn inmiddels opgeleverd. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Hoog Dalem V.O.F. (Heijmans en BAM Wonen).

4/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl