Start bouw Atlas en House of Groningen

Start bouw Atlas en House of Groningen

Samen met MWPO zijn we gestart met de bouw van twee woontorens in de wijk Paddepoel in Groningen. De gebouwen, Atlas en House of Groningen, krijgen in totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen. Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan. Vrijdag 8 november vond de officiële start van de bouw plaats.

Atlas

Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke wooneenheid/slaapkamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

House of Groningen

Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.

Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl