Feestelijke oplevering eerste 34 woningen in binnenstedelijk Schoterkwartier in Haarlem

Feestelijke oplevering eerste 34 woningen in binnenstedelijk Schoterkwartier in Haarlem

Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem en gebiedsontwikkelaar AM vierden vanmiddag tijdens een feestelijk moment de oplevering van de 34 woningen in de eerste fase van Schoterkwartier. Hierbij werd de sleutel overhandigd aan de nieuwe bewoners die intrek hebben genomen in hun nieuwe woning. De woningen zijn in samenwerking met gemeente Haarlem gerealiseerd op het voormalige Deliterrein. In totaal komen er 142 woningen in deze nieuwe binnenstedelijke buurt in Haarlem.

Wonen aan het Spaarne in Schoterkwartier

De naam ‘Schoterkwartier’ refereert aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem bekend en bemind. Het nieuwe woongebied ligt aan het Spaarne, nabij de recent gerenoveerde Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde en de Delistraat aan de westzijde.

Divers woonprogramma met koop- en huurwoningen

Schoterkwartier bestaat uit een divers woonprogramma van onder meer de 34 eengezinswoningen die nu zijn gerealiseerd. De tweede fase met 108 woningen is volop in voorbereiding. Er komen negentien koopappartementen en 53 sociale huurappartementen in de woontoren aan het Spaarne met daaraan grenzend twaalf stadwoningen. Daarnaast worden er zeven eengezinswoningen en zeventien stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld.

“Ik feliciteer AM met de oplevering van deze eerste 34 woningen van het Schoterkwartier en verwelkom de bewoners! Ik ben erg blij dat, na jaren voorbereiding en plannen maken, nu eindelijk op het voormalige Deliterrein gewoond wordt. Het project kent een lange geschiedenis en is de eerste in een rij van bouwontwikkelingen langs de Spaarndamseweg. Haarlem wil de komende jaren duizenden woningen bouwen en de overhandiging van de sleutel aan de eerste bewoners van het Schoterkwartier is voor mij dan ook van grote waarde”, aldus wethouder Floor Roduner.

”Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “We vertrouwen erop dat de eerste fase van Schoterkwartier haar bewoners een fijn thuis en plezierige leefomgeving biedt, nu en in de toekomst. Met de oplevering van het gehele plan zal AM hier invulling geven aan haar maatschappelijke thema ‘Inclusieve stad’. Dit door een aantrekkelijke, diverse en leefbare stad en leefomgeving te creëren, die betaalbaar blijft voor haar bewoners.”

Energiezuinig wonen

Alle woningen in Schoterkwartier zijn energiezuinig. Ze beschikken over een warmtepomp, zijn voorzien van zonnepanelen en zijn optimaal geïsoleerd. De nu opgeleverde 34 woningen zijn een ontwerp van Klous + Brandjes architecten. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Hypotheekadviseur Haarlem

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl